PERSBERICHT - 2005-07-12

Oversteek Grote Belt 20 procent goedkoper

Wie per personenauto, bestelauto of motor de brug over de Grote Belt in Denemarken over wil, betaalt sinds kort 200 in plaats van 250 Dkr. (ongeveer 27 in plaats van 34), een korting van 20 procent.Voor vrachtautos is de oversteek tussen de eilanden Funen en Seeland 5 procent goedkoper geworden.

Sund & Blt, de maatschappij die de exploitatie van deze belangrijke oost-westverbinding in Denemarken verzorgt, heeft hiertoe besloten in verband met de gunstige financiële resultaten. Deze zijn onder meer een gevolg van de lage rentestand en de sterke groei van het verkeer op de route.

De nieuwe prijzen voor personen- en bestelautos en motoren zijn thans zelfs nog 10 Dkr. lager dan bij de in gebruikneming van de verbinding, deze zomer zeven jaar geleden.

Naast lagere standaardprijzen gelden ook voordeliger speciale tarieven (bijv. voor sommige weekendovertochten en dagtochten tussen 16 en 03 uur). Verwacht wordt dat door de lagere prijzen nog meer verkeersaanbod zal ontstaan. De exploitanten rekenen op een groei van
1.600 autos per etmaal. Gemiddeld maakten tot voor kort dagelijks 23.700 voertuigen gebruik van de brug.

De exploitatiemaatschappij gaat ervan uit door de lagere prijzen een inkomstenderving van ongeveer 9 procent te zullen incasseren. Daardoor zal de termijn waarin de schulden moeten worden terugbetaald die door de aanleg van de brug zijn ontstaan met acht jaar worden verlengd tot het jaar 2031.

Meer info:
Sund & Blt, Vester Søgade 10, DK-1601 Kopenhagen V. tel. +45 3393 5200
internet: www.sundogbaelt.dk en www.storebaelt.dk.

Zie nieuwsbrief voor meer toeristisch nieuws over Denemarken