Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



---

Bekendmaking
DijkSchouw Rijn- c.q. Lekdijk 13 juli

Op woensdag 13 juli 2005 is er weer schouw over het onderhoud van Rijn- c.q. Lekdijk van Amerongen tot Schoonhoven. De schouw zal worden uitgevoerd door het bestuur van het waterschap.

Wat?
Het waterschap controleert of de eigenaren en/of gebruikers aan hun onderhoudsverplichting hebben voldaan. De onderhoudsplichtigen, doorgaans de eigenaren of gebruikers, dienen vóór de genoemde schouwdatum er voor te zorgen dat de binnen- en buitenglooiingen en bermen zijn geëgaliseerd, gemaaid of afgeweid en dat alle distels en brandnetels zijn verwijderd.

Waarom?
Het waterschap controleert de waterkering omdat een goed onderhouden waterkering van groot belang is voor de veiligheid.

Handhaving?
Als onderhoudsplichten niet op tijd worden uitgevoerd heeft het waterschap de bevoegdheid om de nakoming hiervan te vorderen. Dit kan gebeuren door het toepassen van bestuursdwang of het opleggen van een dwangsom.

Meer weten?
Heeft u vragen over deze schouw dan kunt u tijdens kantooruren bellen met de heer H. Knotter, afdeling Waterkering en ondersteuning, (030) 634 58 61.

Houten, 16 juni 2005.