Ingezonden persbericht


Persbericht


13 juli 2005

Airbus selecteert France Telecom Group, met dochtermaatschappij Equant, en Cisco Systems voor de implementatie van IP-gebaseerd communicatiesysteem

France Telecom Group en Cisco verwerven een integratie-, operationeel en onderhoudscontract, met 40.000 telefoonaansluitingen

France Telecom Group, met volledige dochteronderneming Equant, en Cisco Systems Inc. hebben vandaag aangekondigd dat ze zijn geselecteerd door Airbus voor een vijfjarig contract voor het implementeren van een IP (Internet Protocol)-telefonieoplossing. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst levert de France Telecom Group een complete IP-oplossing voor vestigingen van Airbus, om te beginnen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Cisco Systems, sinds lange tijd local area network-aanbieder voor Airbus, levert het IP-gebaseerde telefoniesysteem.

Het contract omvat de migratie van traditionele telefooncentrales (PBX) naar een volledig IP-gebaseerd telefoniesysteem voor 30.000 aansluitingen in de twee kantoren in Toulouse, Frankrijk, en 10.000 aansluitingen in Filton en Broughton in het Verenigd Koninkrijk.

Cisco levert 40.000 telefonie-handsets en Cisco CallManager call-processing-software voor alle vestigingen. France Telecom en Equant, respectievelijk in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, leveren integratiediensten, waaronder ondersteuning met speciale teams ter plekke, om een efficiënte en volledige migratie naar het nieuwe systeem te garanderen voor de 40.000 eindgebruikers.

France Telecom, de hoofdcontractant, is volledig verantwoordelijk voor het servicecontract en heeft een service level agreement getekend om de toewijding van de Group aan het succes van de oplossing te bevestigen. Een panel van eindgebruikers heeft tests uitgevoerd om de gebruiksvriendelijkheid van het systeem te garanderen. Er zijn ook nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd.

Vanaf dag één van het contract hebben France Telecom en Equant de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse ondersteuning en het beheer van het bestaande telefoonsysteem. Na de voltooiing van een due diligence-proces zal de uitrol van en migratie naar de nieuwe IP-telefonieoplossing worden gerealiseerd. De oplossing ondersteunt voice messaging, contactcentra en processen als billing en cost center-allocatie.

Migreren naar een IP-telefonieoplossing stelt Airbus in staat om:
* De kostenreductiedoelstellingen te halen die het bedrijf heeft gesteld;
* Te voldoen aan de schaalbaarheidseisen van zijn snelgroeiende organisatie;
* Veilige en veerkrachtige communicatie over de hele organisatie te helpen verzekeren;
* Oplossingen te implementeren die het potentieel van zijn medewerkers maximaliseren;
* Voice-diensten te blijven leveren aan teams als personeel naar een nieuwe lokatie verhuist.

Cisco is één van de hoofdaanbieders van netwerkinfrastructuur van Airbus, met de apparatuur van Cisco uitgerold in de meeste local area netwerks die er al zijn. France Telecom en Equant bouwen op hun sterke ervaring met Cisco-technologieën die resulteert uit een lange, hechte zakelijke relatie. Bijvoorbeeld: France Telecom heeft Cisco-technologie geïntegreerd in zijn eigen netwerk en R&D-teams van France Telecom en Cisco hebben verschillende projecten ontwikkeld gebaseerd op nieuwe technologieën en applicaties. Daarbij zijn France Telecom en Equant gecertificeerde Cisco Gold Partners.

Ik ben enthousiast over dit contract. De samenvoeging van alle zakelijke communicatie - voice, video en data - brengt enorme voordelen met zich mee: een grotere ROI door het terugdringen van netwerk- en administratiekosten; verbeterde productiviteit van zowel eindgebruikers als de IT-afdeling; en nieuwe, waardevolle customer care- en productiviteitsapplicaties. Ik ben trots dat de France Telecom Group, met Equant, erkend is in zijn capaciteit om op internationaal niveau te opereren en in zijn expertise in integratiediensten , zegt Barbare Dalibard, Executive Vice President, France Telecom Enterprise Communication Services. Met het binnenhalen van één van de grootste beheerde IP-telefonieuitrollen ooit nemen France Telecom en Equant nu een leidende positie in in de wereldwijde IP-communicatiedienstenmarkt , voegt Charles Dehelly, CEO, Equant toe.

Het Airbus-contract met France Telecom en Equant is een uitstekend voorbeeld van hoe klanten een soepele migratie kunnen bewerkstelligen naar geavanceerde IP-gebaseerde zakelijke communicatiediensten van traditionele telefoniesystemen, door hun investeringen in Cisco-technologie uit te bouwen , zegt Chris Dedicoat, senior vice president EMEA bij Cisco Systems. Het France Telecom-team heeft de wereldwijde expertise om multinationals te helpen bij het maximaliseren van hun infrastructuurinvesteringen. En door het gebruik van Cisco s populaire IP-communicatieoplossingen kunnen ze niet alleen belangrijke kostenbesparingen laten zien, maar ook toegevoegde waarde, door toegenomen productiviteit en efficiëntie op de lange termijn voor Airbus.

In 2004 behaalde Airbus een omzet van meer dan 20 miljard euro, en leverde het ondersteuning voor de betrouwbare werking van de ruim 3.500 Airbus-airliners die in gebruik zijn bij 230 operators over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag heeft Airbus meer dan 5.000 bestellingen ontvangen van ruim 200 klanten.

Contactpersonen:
Equant Netherlands BV
Lars Heeg

+31 (0) 20 606 92 63
lars.heeg@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)
Kim van Bokhoven

+31 (0) 40 235 46 00
kimv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23

5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com