Provincie Utrecht

Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project De Schammer Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project Hart van de Heuvelrug Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project nieuw wonen Ondiep Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project nieuw wonen Veenendaal-oost Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project Nieuwe Hollandse Waterline Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project Op de fiets Afbeelding: Link naar Agenda 2010 De Stichtse Lustwarande Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project Ureka! Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project Vrede van Utrecht Afbeelding: Link naar Agenda 2010 Project Wandelen in utrecht

Hart van de Heuvelrug

Het Hart van de Heuvelrug: een uniek landschap tussen Amersfoort, Soest en Zeist. Maar ook een gebied dat versnipperd is en onder grote druk staat door de behoefte aan woningbouw en kantoorlocaties. In dit gebied staat veel te gebeuren. Uitgestrekte militaire terreinen en grote zorginstellingen verdwijnen of worden kleiner. De provincie Utrecht wil actief de kwaliteit van natuur en landschap verbeteren. Kortom, een unieke kans om in dit gebied een flinke kwaliteitsslag te leveren. Dit doen we samen met huidige en toekomstige gebruikers en beheerders.

Dit prachtige gebied verdient een inrichting waar mensen nu, maar ook zeker in de toekomst baat bij hebben. Het uitgangsprincipe is dat de Heuvelrug groen moet blijven. Een aaneengesloten natuur- en recreatiegebied, waar ook plaats is voor wonen en werken.

30-05-05 - Eerste clustercontract project Hart van de Heuvelrug ondertekend

Wonen, werken en recreëren in een aaneengesloten natuurgebied. Dat is het doel van Hart van de Heuvelrug, een uniek project waarin overheden, bedrijven en natuurverenigingen de handen ineen slaan. "Het is geweldig dat zeventien partijen de neuzen één kant op hebben gekregen", aldus mevrouw Ross-Van Dorp. De staatssecretaris van VWS ondertekende maandag 30 mei het eerste clustercontract in dit project. In de pilot Zorginstellingen Heuvelrug worden twee belangrijke doelen, vermaatschappelijking van de zorg en versterking van de natuur op de Utrechtse Heuvelrug, gecombineerd.
Show details for Lees hier het hele artikel Lees hier het hele artikel