Politie Flevoland

Tevredenheid over arrestantenzorg

Lelystad 13-07-2005 - De Commissie van Toezicht is tevreden over de arrestantenzorg bij Politie Flevoland. Dit blijkt uit haar Jaarverslag van 2004 dat woensdag 13 juli is gepresenteerd. Ze noemt de arrestantenzorg goed, vriendelijk en professioneel.

De Commissie van Toezicht heeft tot taak toezicht te houden op de huisvesting, veiligheid, verzorging en bejegening van arrestanten in politiebureaus en op de naleving van de voorschriften die op de arrestantenzorg betrekking hebben. De leden van de commissie bezoeken onaangekondigd op wisselende dagen en wisselende tijdstippen de politiebureaus, cellencomplexen, celruimten en ophoudkamers.

In 2004 legden de commissieleden in tweetallen vijftien bezoeken af aan cellencomplexen: zeven aan het districtsbureau/cellencomplex Baljuwstraat in Almere en acht aan het bureau/cellencomplex De Doelen in Lelystad. Zij spraken tijdens de bezoeken met 52 arrestanten. Daarnaast werden de ophoudkamers in Almere Buiten, Dronten, Emmeloord en op Urk bezocht.

Conclusies:


· De commissie is evenals voorgaande jaren tevreden over de arrestantenzorg in Flevoland. De arrestantenzorg is goed, vriendelijk en professioneel.


· De arrestantenverzorgers zijn gemotiveerd en bekwaam.

Wel spreekt de commissie haar zorg uit over de overvolle cellencomplexen. Evenals vorig jaar onderschrijft de commissie daarom van harte het streven van het korps om het aantal cellen in de regio zo spoedig als mogelijk uit te breiden.


Noot voor de redactie /