Persberichten woensdag 13 juli

's-Hertogenbosch 13-07-2005

VROUW GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Rosmalen - Dinsdagmiddag is een 32-jarige vrouw uit Berlicum bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets op de Herman Moerkerklaan in Rosmalen naar beneden. Daarbij raakte ze de macht kwijt over haar stuur en kon niet meer remmen. Ze reed tegen een rand van het talud van de brug en kwam ten val. Ze liep daarbij een gebroken pols en verwondingen aan haar gezicht op. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING EN MISHANDELING

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Op de Kerkstraat in 's-Hertogenbosch beledigde hij enkele politiemensen en medewerkers van stadstoezicht die daar met een controle bezig waren. Toen de man hierop werd aangesproken stompte hij de politieman, die hem aansprak, in het gezicht. Hierop werd de man aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, waarbij hij wild om zich heen sloeg en schopte. Door de politie moest pepperspray worden gebruikt om de man onder controle te krijgen. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 64-jarige vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Een 74-jarige man uit 's-Hertogenbosch reed met zijn auto over de Graafseweg in 's-Hertogenbosch, ter hoogte van het Hinthamerbolwerk reed een 64-jarige snorfietsster uit 's-Hertogenbosch de weg op. Ze reed daarbij tegen de zijkant van de auto. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Drunen - Dinsdagmiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Een 47-jarige man uit Drunen reed met zijn auto over de Beethovenlaan in Drunen. Op de kruising van die weg met de Duinweg, kwam hij in aanrijding met een auto bestuurd door een 73-jarige man uit Berkel-Enschot. De man uit Drunen verleende geen voorrang aan de man uit Berkel-Enschot. Zowel de man uit Drunen als de 73-jarige echtgenote van de man uit Berkel-Enschot raakten gewond. Ze zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in hun woonomgeving.

VERDACHTEN VAN POGING INBRAAK WONING

Drunen - De twee mannen, die op 9 juli jl. werden aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in de Prins Hendrikstraat in Drunen, hebben inmiddels drie andere zaken bekend. De 31-jarige man uit Dongen en de 17-jarige jongen uit Drunen verklaren betrokken te zijn geweest bij een brandstichting in een woning aan het Keyserpark in Drunen op 27 mei 2005. De 80-jarige bewoonster werd wakker van een brandende deken in haar slaapkamer. De vrouw kon de brand blussen, maar liep als gevolg hiervan brandwonden op aan haar handen en armen. Ook bekenden zij de brandstichting in een woning aan De Werf in Drunen op 6 juni jl. Tevens verklaarden de verdachten betrokken te zijn geweest bij een ramkraak in een winkel aan de Grotestraat in Drunen op 4 juli. De politie zet het onderzoek voort.

MAN MOET NOG BETALEN

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen werd op de Jacob van Maerlantstraat in 's-Hertogenbosch een auto gecontroleerd. De 44-jarige bestuurder uit 's-Hertogenbosch bleek nog voor een totaal bedrag van 43.050,89 euro aan boetes te moeten betalen. Als de man niet kan betalen zal hij 420 dagen hechtenis moeten ondergaan. De man is ingesloten.

AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen is een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Buitenpepersdreef in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij snoepgoed wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen is een 26-jarige man uit Zuilichem aangehouden. De man had op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een frisdrankautomaat vernield. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught - In de nacht van dinsdag op woensdag, even voor 00.30 uur, werd op de Bosscheweg in Vught een 59-jarige man uit Oisterwijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Cromvoirt - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Loverensestraat in Cromvoirt. Een deur van de woning werd opengebroken. Naast enkele computers en GSM telefoons werden ook autosleutels uit de woning gestolen. Met de autosleutels werd de bij de woning geparkeerde auto, een blauwe BMW 530 d met het kenteken 44-NK-TJ, gestolen.

MAN GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Boxtel - Woensdagmorgen is een 41-jarige man uit Haaren gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed met zijn auto over de Kapelweg in Boxtel. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht kwijt over het stuur en kwam in een sloot terecht. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Boxtel - Woensdagmorgen troffen politiemensen in een woning aan de Sint Willibrodstraat in Boxtel een hennepkwekerij aan. Onderzoek van de politie wees uit dat in de woning een hennepkwekerij was. Er werden in twee kamer totaal 618 hennepplanten aangetroffen. De planten, 46 assimilatielampen en andere groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd. In de woning werd ook een nepvuurwapen, een pistoolmitrailleur aangetroffen. Dit is een wapen wat op grond van de Wet wapens en munitie is het bezit van dergelijke wapens verboden, omdat ze voor bedreiging geschikt zijn. Uit onderzoek bleek verder dat de stroom buiten de meter om werd betrokken. In de woning zijn een 20-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Boxtel aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

Veghel - In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Erpseweg een 17-jarige bromfietser in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De Veghelnaar kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.

UITSLAANDE BRAND

Uden - Woensdagmorgen even na 06.00 uur werd een uitslaande brand gemeld in een appartementencomplex aan de Markt in Uden. Bleek, dat in een van de woningen boven een horecagelegenheid aan de Markt brand was uitgebroken. Alle bewoners wisten tijdig de woningen te verlaten. De brand werd door de brandweer bestreden. Rond 06.40 uur kon het sein brand meester worden gegeven. In alle woningen en de horecagelegenheid ontstond brand-, rook- of waterschade. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Cuijk - Dinsdagavond is op de A73 een 37-jarige man uit Broekhuizenvorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 11 uur. De politie trof in zijn auto een rijbewijs die van diefstal afkomstig bleek. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Reek - Dinsdagavond is op de Provinciale Weg Zuid een 75-jarige man uit Herveld aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Er is eveneens proces-verbaal opgemaakt.