Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Funkwerk Enterprise Communications introduceert
de bintec X2301w en X2302w high-speed WLAN routers

Vele features, aantrekkelijke prijs

Amsterdam, 13 juli 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, introduceert de bintec X2301w (Annex A) en de bintec X2302w (Annex B): twee gloednieuwe, volledig uitgeruste WLAN routers. Deze flexibele routers bieden veilige, draadloze internettoegang en een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk via een VPN (Virtual Private Network). De geïntegreerde ADSL modem ondersteunt ADSL2 en ADSL 2+, en downloadsnelheden tot 12 of 24 Mbps. De bintec X2301w en X2302w ADSL routers hebben standaard een geïntegreerde radiomodule gebaseerd op de IEEE 802.11g en 802.11 b WLAN-standaarden. Tevens hebben beide nieuwe routers een vier-poorts switch. De bintec X2301w en X2302w bieden een indrukwekkende hoeveelheid features tegen een aantrekkelijke prijs, waarmee Funkwerk mikt op MKB-bedrijven en SOHO-omgevingen die wel behoefte hebben aan veilige verbindingen en veel mogelijkheden, maar geen groot budget hebben.

Hoge download-snelheden met ADSL2 en ADSL2+
Beide nieuwkomers in de bintec routerfamilie zijn klaar voor de ADSL2- en ADSL2+-standaarden. Met deze nieuwe standaarden zijn download-snelheden tot 12 of 24 Mbps mogelijk, waardoor applicaties gebruikt kunnen worden die veel bandbreedte vereisen, zoals video-on-demand. De upload-snelheid voor ADSL2 en ADSL2+ gaat tot 12 Mbps. De bintec X2301w ondersteunt nu al beide standaarden en een update voor de bintec X2302w staat gepland voor Q4/2005. Hiermee zijn de routers bij uitstek geschikt voor nieuwe breedbanddiensten van carriers en service providers, ook vanwege de uitstekende beveiligingsmogelijkheden en de integratie van WLAN-clients.

Vele beveiligingsmogelijkheden en optionele content filtering Voor een optimale beveiliging van het WLAN ondersteunen de bintec X2301w en de bintec X2302w ook de WPA standaard (WPA PSK en WPA Radius versies), naast de WEP-encryptie. Een stateful inspection firewall (SIF) levert volledige bescherming van het locale netwerk tegen aanvallen vanaf het internet. Daarnaast maakt een uitgebreide IPSec-implementatie het mogelijk veilige VPN-tunnels op te zetten naar andere bedrijfslocaties en ondersteunt het gebruik van certificaten naast 3DES en AES (Advanced Encryption Standard). Hiervoor zijn de routers standaard uitgerust met twee IPSec tunnel licenties. Om beschikbare bandbreedte het beste te benutten, kan ook IPComp worden gebruikt voor compressie van de IPSec datastromen.

Met de NAT-Traversal-mogelijkheid kunnen gebruikers IPSec VPN's opzetten, zelfs wanneer routers gebruikt worden met een NAT-functie die is geactiveerd. De "content filtering"-functie kan ongewenste webdata filteren, waarbij niet alleen URL-strings worden geanalyseerd, maar ook tekst en beeld van de betreffende pagina's wordt geclassificeerd. Voor het configureren van de routers kan de eerste keer een handige HTML Wizard worden gebruikt.

Belangrijkste features van de bintec X2301w en X2302w ADSL2 en ADSL2+
WLAN 802.11b/g met WEP en WPA PSK/WPA Radius
IPSec met 3DES en AES encryptie
Set-up van VPN's met ondersteuning van certificaten Stateful inspection firewall (SIF)

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, bintec, artem- en elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65, cindy@l-dj.nl