KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

13-7-2005

WK F18 - Mitch Booth en Herbert Dercksen op medaillekoers

Mitch Booth en Herbert Dercksen varen op medaillekoers bij het Wereldkampioenschap F18 catamaranzeilen in Hoek van Holland. Na twee kwalificatiedagen met zes races neemt het Nederlandse duo op 12 juli 2005 een tweede plaats overall in. Het gat met de leiders en tevens titelverdedigers, Darren Bundock en Glenn Ashby (AUS), bedraagt drie punten. Vanaf woensdag 13 juli gaat de strijd om de wereldtitel verder in de gold fleet. Er staan nog negen wedstrijden op het programma.

We waren vandaag een eentje slechter dan Darren, verklaarde Herbert Dercksen naast zijn Hobie Tiger op het zonovergoten strand van Hoek van Holland. De Nederlanders wonnen twee races en werden één keer tweede, terwijl Bundock en Ashby drie maal als eerste door de finish gingen. We zaten in de laatste wedstrijd op de bovenboei en moesten Fransen Mourniac en Citeau staan derde.

Maandag waren de condities zwaar met een toenemende noordoostenwind tot kracht vijf à zes bij hoge golven. Booth en Dercksen maakten geen fouten en zetten een constante serie van 2-2-3 neer. Daarmee lagen ze al direct op de zilveren koers.

Over het WK F18 2005
Het is het zesde wereldkampioenschap F18, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden. De vloot telt 137 teams, die de eerste twee dagen in vier groepen zijn opgedeeld. Die varen in een soort
roulatiesysteem zes kwalificatieraces tegen elkaar, waarna de eerste helft van het totaalklassement in de gold fleet gaat strijden om de wereldtitel. Vanaf woensdag 13 tot en met vrijdag 15 juli staan nog negen wedstrijden op het programma.

Top vijf na 6 races en één aftrek:

1. AUS Hobie Tiger - Bundock/Ashby, 5 punten

2. NED Hobie Tiger Booth/Dercksen, 8 punten

3. FRA Hobie Tiger Mourniac/Citeau, 10 punten

4. NED Hobie Tiger Heemskerk/De Boer, 15 punten

5. NED Capricorn Kenbeek/Brouwer, 20 punten

Internetadres: www.f18worlds2005.com
E-mailadres:diana@teamzwitserleven.nl