Provincie Limburg

Werkzaamheden Randwegbrug en kruispunt Staterweg Nederweert (N275) De Provincie Limburg pleegt groot onderhoud aan het brugdek van de

Randwegbrug over de Zuid-Wilemsvaart in Nederweert. De werkzaamheden starten op vrijdag 15 juli a.s. om 19.00 uur en lopen door tot maandagmorgen 18 juli 6.00 uur. Tegelijkertijd met deze brug zal het kruispunt van de N275 met de Staterweg worden aangepakt.

De werkzaamheden van het brugdek bestaan uit het geheel vervangen van de asfaltdeklaag. Ter hoogte van de kruising van de Staterweg met de provinciale weg N275 zullen er twee lagen asfalt worden verwijderd en twee nieuwe lagen asfalt worden aangebracht om de aanwezige spoorvorming op deze kruising op te heffen.
Het wegdeel waarin de kruising en het brugdek zich bevindt, wordt geheel afgesloten. Dit houdt in dat de aansluiting van de provinciale weg N275, (Randwegbrug) met de provinciale weg Nederweert Helmond (N266) ook is afgesloten.
Doorgaand verkeer uit Venlo richting Weert en vice versa wordt omgeleid via Kelpen via de Rijksweg A2, provinciale weg N280 en de Kelperweg. Verkeer van en naar Helmond wordt omgeleid via de Randweg West, Heerweg en Peelsteeg. Het centrum van Nederweert blijft goed bereikbaar. Het Esso Tankstation aan de provinciale weg Nederweert Helmond (N266, plaatselijk bekend als tankstation Duyts) en het Total Tankstation aan de provinciale weg Venlo Weert (N275, plaatselijk bekend als Randweg Zuid) blijven tijdens de werkzaamheden geopend en makkelijk bereikbaar. De overige ondernemers zijn eveneens gewoon bereikbaar.

De werkzaamheden worden in zijn geheel betaald door de Provincie. De totale kosten bedragen 150.000,--. In eerste instantie zouden de werkzaamheden plaatsvinden in november 2004. Door weersomstandigheden is de uitvoering opgeschoven naar juli 2005.

13-7-2005 13:16