KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

14-7-2005

WK F18 - Toppers kwalificeren zich voor de Goldfleet WK F18

Na twee kwalificatiedagen van het Wereldkampioenschap F18
catamaranzeilen in Hoek van Holland is het deelnemersveld opgesplitst in een Gold- en Silverfleet. De helft van het totale deelnemersveld van 141 teams is na zes races opgedeeld in twee groepen. In het voorlopige totaalklassement staan Nederlandse toppers zoals Team Booth/Dercksen, Heemskerk/De Boer en Kenbeek/Brouwer in de top tien.

De lijst wordt aangevoerd door de Nederlanders Kenbeek/Brouwer, de Australische titelverdedigers, Darren Bundock en Glenn Ashby staan op een tweede plaats. Maar er is nog van alles mogelijk.
De Goldfleet gaat verder voor de medaille en de Silverfleet niet. In de Goldfleet zitten nog 71 kanshebbers.

De weersomstandigheden zijn tot nu toe geweldig. Variable wind tussen 3 en 5 bft., sterke stromingen met daarbij een strak blauwe hemel leiden tot hoge snelheden op het water en ideale zeilcondities voor de ervaren deelnemers.

De derde wedstrijddag belooft een ander karakter te krijgen. Er staat minder wind en dat leidde vanochtend al tot uitstel van de eerste wedstrijd. Daarnaast gaat het er voor de teams in met name de
Goldfleet nu echt om spannen. Een kleine misser heeft direct gevolgen voor de puntentelling, zodat het zaak blijft om iedere wedstrijd minimaal in de top vijf te eindigen. Vrijdag 15 juli a.s. is de nieuwe wereldkampioen bekend. De winnaars ontvangen de beker uit handen van Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF.

Stena Line F18 Worlds 2005
Het WK F18 catamaranzeilen wordt voor de zesde maal gehouden en het is voor het eerst dat dit aan de Nederlandse kust plaatsvindt. De organisatie van de F18 Worlds 2005 vindt plaats in nauwe samenwerking en met ondersteuning van de Hoekse Watersport Vereniging, de
deelgemeente Hoek van Holland, Rotterdam Sportjaar 2005 en
hoofdsponsor Stena Line.

De bijgevoegde foto is gemaakt door Marloes van der Haagen.

Internetadres: www.F18worlds2005.com