Aanhouding na schietincident

Leiden 15-07-2005 - Donderdag 13 juli heeft er, omstreeks 19.30 uur, bij een woning aan de Cornelis Schuytlaan een schietincident plaatsgevonden.

Een 22-jarige man uit Rijswijk is daarbij in zijn arm geschoten. Hij liep hierdoor letsel aan zijn bovenarm op. Omdat de dader volgens getuigen met een auto was vertrokken richting Churchillaan werd door de politie in de omgeving post gevat. Omstreeks 21.30 uur hield het arrestatieteam van de politie in een woning elders in Leiden, een 27-jarige Leidenaar als verdachte aan. Het arrestatieteam werd ingezet omdat de verdachte te boek staat als vuurwapengevaarlijk. In diezelfde woning werd tevens een 23-jarige Leidse vrouw aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het schietincident.

Technisch sporenonderzoek Tijdens het onderzoek heeft de politie de Cornelis Schuytlaan afgezet voor technisch sporenonderzoek. Ter beveiliging van de locatie werd een diensthond ingezet. De politie is een buurtonderzoek gestart. Bij de woning waar de verdachte werd aangehouden is een auto inbeslaggenomen en werd huiszoeking verricht. Hierbij is een pistool inbeslaggenomen.

De politie vervolgt vandaag het onderzoek naar de toedracht en exacte omstandigheden van het incident.