Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht 15-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veelpleger

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 17.45 uur zagen agenten in burger een bekende veelpleger lopen op het Neptunusplein. De agenten zagen de man een winkel inlopen en hielden hem op afstand in de gaten. De man deed zijn naam als veelplegers al snel eer aan. Hij pakte enkele goederen uit de winkel en liep zonder deze goederen af ter rekenen naar buiten. Hier werd de 47-jarige Amersfoorter in zijn kraag gevat. De hardleerse man is ingesloten voor verhoor.

Fietsendief

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werden twee fietsendieven aangehouden. Omstreeks 18.30 uur zagen agenten in burger twee mannen rondlopen in de omgeving van het Stadhuisplein. De mannen hadden verdacht veel belangstelling voor geparkeerde fietsen. Op een gegeven moment werd een fiets uit het rek gepakt en de mannen verdwenen. Zij werden aangehouden en de gestolen fiets ging weer retour.

Scheuren in golfcar

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een jongen aangehouden in een gestolen golfcar. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren met een golfcar aan het racen waren in de omgeving van de Noordewierweg. Agenten gingen ter plaatse en zagen de wagen rijden met hierop een aantal jongeren. De wagen een tuin in en de jongeren renden hard weg. Een 12-jarige jongen uit Amersfoort was te laat en werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat de car als gestolen te boek stond.

Alcoholcontrole
WOUDENBERG- Op donderdagavond werd op de Maarsbergseweg een alcoholcontrole gehouden van 22.00 uur tot 22.30 uur. In totaal moesten 20 bestuurders blazen en niemand van hen had teveel gedronken.