Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 15-07-2005

Graffitispuiters gepakt
EMMEN De politie heeft twee jongens uit Emmen van 16 jaar aangehouden. De jongens worden verdacht van het aanbrengen van graffiti op een school aan de Rolderbrink. Een oplettende getuige betrapte de beide jongens. De jongens zijn overgedragen aan de politie. (bps 05-160270)

Bekeuring voor valse melding
PATERSWOLDE Een 54-jarige man heeft een bekeuring gekregen voor het doen van een valse melding. De man had het alarmnummer 1-1-2 gebeld en melding gedaan van een onwelwording. Toen politie en ambulance ter plaatse kwamen bleek daar geen sprake van te zijn. (bps 05-160201)

Controle alcohol
ASSEN - De politie heeft donderdagavond een alcoholcontrole gehouden in Assen op de Europaweg Noord en de Rolderhoofdweg, ook in Annen werd gecontroleerd op de Anlooerweg. Daarbij hebben 95 automobilisten een blaasproef afgelegd. (bps 05-160247)

Bekeuring negeren stopteken
EMMEN De politie heeft een 20-jarige Hoogevener bekeurd voor het negeren van een stopteken. De jongeman reed donderdag net na middernacht over de Hondsrugweg. De automobilist viel op door zijn pittige rijstijl, bovendien miste de kentekenplaat aan de voorzijde van zijn voertuig. De jongen negeerde het stopteken van de politie. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar heeft hij twee bekeuringen gekregen: één voor het rijden zonder kentekenplaat en één voor het negeren van het stopteken. (bps 05-160269)

Winkeldief betrapt
ZUIDWOLDE Een 49-jarige vrouw uit De Wijk is donderdagmiddag betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende slechts een deel van haar boodschappen af, dit werd gezien door het oplettende personeel van de supermarkt aan de Hoofdstraat. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Zij kreeg een proces-verbaal en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (bps 05-160147)

Bromfietsers bekeurd
ASSEN De politie heeft twee jongens (15 en 19 jaar) uit Assen bekeurd. De 15-jarige kreeg twee bekeuringen: één voor het rijden zonder bromfietscertificaat en de tweede voor het rijden op een onverzekerde brommer. De 19-jarige bestuurder droeg geen helm en had ook geen bromfietscertificaat. (bps 05-160096)

Donderdagmiddag werden ook twee 15-jarige meisjes bekeurd. Zij reden zonder helm over de Kleuvenstee en vielen daarom op. Na onderzoek bleek dat de bestuurster ook nog geen bromfietscertificaat had. (bps 05-160248)

Auto ongekeurd en verzekerd
RODEN Een 51-jarige inwoner van Groningen heeft donderdag twee bekeuringen gekregen. De auto van de man bleek niet gekeurd en onverzekerd. De man werd gecontroleerd toen hij over de Norgerweg in Roden reed. ( bps 05-160153)

Geen voorrang gegeven, aanrijding gevolg
GIETEN - Donderdagavond zag een 44-jarige vrouw uit Gasselternijveenschemond een andere bestuurder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw reed over de Spiekersteeg. Op de kruising met de Asserstraat wilde zij linksaf slaan, daarbij zag zij een 56-jarige automobilist uit Gieten die voor haar van rechts kwam over het hoofd. De auto van de man werd in de flank geraakt. De vrouw hield een zware kneuzing in het been over aan het ongeluk, de vrouw kon zelf voor controle naar het ziekenhuis gaan. (bps 05-160204)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.