Politie Zeeland


---

W-3935-2005 Rijden onder invloed
Een 23-jarige Middelburgse automobiliste kreeg vrijdag om 03.15 uur op de Blauwedijk in haar woonplaats een rijverbod van 5 uur omdat zij bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

W-3936-2005 Alcohol op de openbare weg
Op de Markt in Middelburg kreeg een 22-jarige Vlissinger vrijdag om 04.30 uur een bekeuring omdat hij een blikje bier liep te drinken.

O-3937-2005 Eenzijdig ongeval
Op de Krabbenkreekweg in Sint Philipsland vond vrijdag om 01.12 uur een eenzijdig ongeval plaats omdat op de weg een grote rol hooi gelegd was.
Een 19-jarige automobiliste kwam uit de richting van Oud Vossemeer. Ter hoogte van de afslag 'Zandhaven' lag een rol hooi op de weg. De vrouw had dit te laat in de gaten, kwam met de rol in botsing. Zij belandde in de greppel en haar auto raakte beschadigd. Hoe, of door wie de rol hooi (afkomstig van maaiwerk van de bermen) op de weg is terechtgekomen, is niet bekend.

Z-3938-2005 Strandhokjes opengebroken
In de nacht van woensdag op donderdag werden op het strand bij Breskens een tiental strandhokjes opengebroken.
Het is nog onbekend of er uit de hokjes iets werd weggenomen en of de hokjes beschadigd zijn.

O-3939-2005 Aanhouding in Renesse
Op de Hogezoom in Renesse werd vrijdag om 03.05 uur een 19-jarige inwoner van Burgh Haamstede aangehouden.
Hij stond de urineren op de openbare weg en toen de politie hem wilde bekeuren rende hij er vandoor. Even later kon hij worden staandegehouden en weigerde zijn identiteitspapieren te tonen. De man werd daarop aangehouden. Er werd proces-verbaal opgemaakt waarna de 19-jarige weer in vrijheid werd gesteld.

O-3940-2005 Diefstal filmcamera
Woensdag tussen 16.15 en 17.15 uur werd uit een fietstas van een fiets, die op een binnenplaats van een woning aan het Havenpark in Zierikzee stond, een filmcamera gestolen.
Het betreft de binnenplaats van een woning die momenteel wordt verbouwd en met de camera werd deze verbouwing vastgelegd, beelden die met het wegnemen van de camera dus verdwenen zijn.
Omdat de opnamen emotionele waarde hebben is de politie is op zoek naar eventuele getuigen en/of mensen die iets van deze diefstal weten.

O-3941-2005 Aanhouding in Bruinisse
Vrijdag om 05.40 uur werd in Bruinisse een 18-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
Hij maakte deel uit van een groepje personen dat zich luidruchtig ophield voor een woning in de Oudestraat. Nadat de bewoner gevraagd had of zij wat rustiger wilden zijn, werd er met een balk van een marktkraam tegen de gevel, ramen en het rolluik van de woning geslagen. Daarna liepen zij weg in de richting van de Kerkstraat. Een van hen werd, zoals boven vermeld, later aangehouden. De eigenaar van het kraam waarvan de balk werd weggenomen heeft aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.