Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


15 juli 2005


ZUTPHEN - Politie onderzoekt mishandeling


De politie onderzoekt een geval van mishandeling bij een woning aan de Pagematestraat. Een 55-jarige man uit Zutphen had donderdagavond (14/07) ruzie met een 35-jarige plaatsgenoot. Hierbij sloeg de verdachte rond 18.20 uur de 35-jarige man met een zogeheten lifehammer op het hoofd. Het slachtoffer werd met een flinke hoofdwond overgebracht naar het Spittaal. De man mocht na behandeling naar huis.Ook de andere partij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hierna is hij aangehouden en na verhoor inmiddels weer in vrijheid gesteld. De verklaringen van de verdachte en het slachtoffer lopen enigszins uiteen en de politie gaat verder met het onderzoek.


JOPPE - Diefstal uit woning


Onbekenden hebben donderdag (14/07) ingebroken in een woning aan de Lochemseweg. De daders vernielden de sloten van een achter- en binnendeur en doorzochten de woning. De dieven gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De 72-jarige bewoner ontdekte rond 17.00 uur de inbraak en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


ZUTPHEN - Gewond na intrappen ruit


Een 27-jarige man uit Zutphen raakte in de nacht van donderdag op vrijdag (15/07) gewond doordat hij een ruit van de toegangsdeur van een flat aan de Van de Duin van Maasdamstraat ingetrapte. Buurtbewoners hoorden rond middernacht een hoop lawaai en zagen de verdachte hortend en stotend de trap opgaan. De ruit van de toegangsdeur was er geheel uitgeschopt en het bloed zat op de deur en op het glas. De gewaarschuwde politie trof de man slapend en gewond in zijn woning aan. Hij bleek behoorlijk dronken te zijn en had een flinke snijwond aan een been. Omdat de man niet aanspreekbaar was werd hij later verhoord.


ZUTPHEN - Acht bestuurders in de fout


Acht bestuurders van motorvoertuigen bleken donderdag tijdens twee controles op de Houtwal in overtreding. Zeven automobilisten droegen geen gordel en één bestuurder kon geen rijbewijs tonen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --