Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 15 juli

Alkmaar 15-07-2005 - 14.00 uur

Inbraak woning

Heerhugowaard, donderdag 14 juli 2005.

Tussen 9.00 en 15.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Zwarte Dolfijn. De dieven kwamen binnen via een garagedeur. Zij gingen er vandoor met onder andere een computer en sieraden.

Insluiper betrapt

Castricum, donderdag 14 juli 2005.

In de namiddag heeft de bewoonster van een woning aan de Plantenhove een insluiper betrapt. Zij trof de man aan in de slaapkamer waarop de vreemde er vandoor ging. Later bleek dat hij sieraden had gestolen.

Verkeerscontroles

Slootdorp, donderdag 14 juli 2005.

Bij een controle op de Westerterpweg zijn 220 van de 700 passanten bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.

De Rijp/Graft, vrijdag 15 juli 2005.

Tijdens een verkeerscontrole op de Driemaster in De Rijp en de Grafterbaan in Graft zijn in totaal 16 bonnen geschreven. 15 wegens het niet dragen van de autogordel en 1 wegens het rijden op een niet-verzekerde bromfiets. Even later is nog gecontroleerd op de Julianalaan. Daar zijn twee personen bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Gehele regio, donderdag 14 juli 2005.

In onder Aartswoud, Medemblik, Alkmaar en Wieringerwerf zijn de gehele dag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 12 bekeuringen geschreven, 1 wegens het niet bij zich dragen van het rijbewijs, 2 wegens het niet-handsfree bellen en 9 wegens te hard rijden.

Middenmeer, donderdag 14 juli 2005.

Op de Schagerweg is in de avond een snelheidscontrole gehouden. In totaal reden 33 van de 420 passanten te hard. Zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Hennep en wapens aangetroffen

Hoorn, donderdag 14 juli 2005.

Bij een woning aan de Koepoortsweg zijn een hennepplantage en diverse wapens aangetroffen. Een verdachte, een 40-jarige man uit Hoorn, is aangehouden.

Alle hennepplanten (302 stuks) zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Daarnaast zijn er een boksbeugel, een gaspistool en een vlindermes gevonden in de woning en in beslag genomen. Andere in beslag genomen goederen zijn assimilatielampen, transformatoren en lampen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na geweldpleging

Den Helder, donderdag 14 juli 2005.

Een 19-jarige man uit Den Helder is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van een 41-jarige man uit dezelfde woonplaats. Het slachtoffer kreeg een vuistslag van de verdachte. Hij hield een pijnlijke kaak en nek over aan de klap. Tegen de 19-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Heerhugowaard, donderdag 14 juli 2005.

Een 24-jarige man uit Heerhugowaard is om 20.00 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn 21-jarige vriendin. De vrouw liep diverse kneuzingen op en is voor behandeling naar de huisarts gegaan.

Rijbewijs kwijt

Wijdenes, donderdag 14 juli 2005.

Rond 22.00 uur is op de Zuiderdijk een 29-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens te hard rijden. Op een stuk reed hij 124 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Beschonken op de brommer

De Koog, vrijdag 15 juli 2005.

Bij een alcoholcontrole op de Dorpsstraat is omstreeks 1.00 uur een 34-jarige man uit De Koog aangehouden. Hij reed op zijn brommer maar bleek teveel te hebben gedronken. Uit de blaastest bleek dat hij bijna
1,5 keer teveel op had. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Drankrijder

Den Helder, vrijdag 15 juli 2005.

Tijdens een alcoholcontrole op verschillende locaties in Den Helder tussen 1.00 en 5.00 uur is een 44-jarige man uit Den Helder omstreeks aangehouden op de Sluisdijkstraat. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Drie mannen aangehouden na geweldpleging

Alkmaar, vrijdag 15 juli 2005.

Drie mannen uit Sint Pancras zijn omstreeks 3.00 uur aangehouden omdat zij worden verdacht van het mishandelen van een 20-jarige man uit Alkmaar op het Hofplein. De jongen liep hier toen hij zomaar door een man werd geslagen. Toen het slachtoffer weg wilde lopen, werd hij wederom geslagen, dit keer door meerdere mannen en met een brommerhelm als wapen. Na een zoekslag in de omgeving konden agenten de verdachten aangehouden bij de Molenbuurt. Het gaat om een 17-jarige, een 22-jarige en een 24-jarige man, allen uit Sint Pancras. Hen wacht een proces-verbaal.

Man mishandeld

Alkmaar, vrijdag 15 juli 2005.

Een 21-jarige man uit Alkmaar is rond 4.00 uur door vier mannen mishandeld op de Bannewaard. Het slachtoffer was op een feest geweest waar de vier ook aanwezig waren. Hier ontstond een ruzie. Vervolgens is hij naar huis gevolgd door het viertal en geslagen. Ook is zijn auto vernield.

Gevaar op de weg

Hoorn, vrijdag 15 juli 2005.

Een 15-jarige jongen uit Hoorn heeft drie bekeuringen gekregen in de ochtend. Hij werd gezien door surveillerende agenten. Bij de controle bleek dat de jongen te jong was om op een brommer te rijden, geen helm droeg en bovendien niet verzekerd was. De bromfiets zelf vertoonde ook veel defecten en is meegenomen naar het bureau. De eigenaar heeft inmiddels afstand gedaan van de brommer.