Dienstenbond CNV

Voortgang DNB CAO aan u de keuze
15-07-2005

Op 30 juni en 8 juli 2005 is er overlegd over een nieuwe CAO bij de DNB. We zijn er niet uitgekomen. Uw werkgever houdt vast aan de uitkomsten van de Algemene banken CAO en is niet bereid om voor loon en pensioen andere afspraken te maken. Overige onderwerpen kunnen onderwerp van onderhandeling zijn maar deze twee primaire onderwerpen niet. Vakbonden hebben toen besloten om terug te gaan naar de leden. Aan u wordt een keuze voorgelegd zodat u zich kunt uitspreken over het vervolg. Het vervolg staat gepland op 15 september 2005.

Waarom houdt uw werkgever vast aan de Algemene Banken CAO. Daar is een korte verklaring voor. Uw werkgever is van mening dat de ontwikkeling in arbeidsvoorwaarden verklaard moet worden. Daarbij is een juiste verhouding met de Algemene Banken CAO leidraad. In de directie is daarom besloten dat men niet gaat afwijken van de twee primaire onderwerpen loon en pensioenpremie.

Uw werkgever is van mening dat afwijken leidt tot politiek ingrijpen. En dat willen ze voorkomen.

De CNV Dienstenbond is van mening dat kijken naar de Algemene Banken CAO mag, maar DNB moet ook kijken wat er de laatste weken in de financiële dienstverlening is gebeurd. Er zijn meerjarige CAOs bij ING en Rabo afgesloten die voorzien in een goede loonontwikkeling over 2005. Bij beide CAOs bestaan wel afspraken omtrent een pensioenpremie. Loonontwikkeling moet eigenlijk wat beter worden maar de pensioenpremie is conform andere CAOs dus acceptabel.

Ook het tweede ziektejaar ligt in lijn van de Algemene Banken CAO maar daar kunnen vakbonden mee in stemmen. Er gaat nog wel een werkgroep kijken naar het aanvullingsregime. Dit wordt door de veranderde regelgeving aangepast maar afgesproken is dat het huidige volume beschikbaar komt voor nieuwe afspraken. We wachten de voorstellen af.

Onderhandelbare onderwerpen:
Waar nog wel met uw werkgever over gesproken kan worden:
* Inzetbaarheid. De CNV Dienstenbond wil met uw werkgever afspraken maken om te komen tot een betere uitvoering van personeelsbeleid op het gebied van employability.

* Woon/ werkverkeer: de vergoedingen zijn niet altijd toereikend. Wij willen dit nader analyseren en beoordelen of er aanvullende afspraken mogelijk zijn.

* Meerwerk: collega vakbonden willen de meerwerkvergoeding op zaterdag optrekken naar 100%.

* Ziektekosten: collega vakbond wil de vergoeding van de werkgever voor gepensioneerden ook op 75% krijgen.

Welke afspraken zijn er in principe gemaakt:
Dit zijn afspraken waarover we het eens lijken te zijn, maar die pas van kracht worden op het moment dat we een CAO kunnen sluiten.
* Kinderopvang: DNB zal de wet uitvoeren en dus 1/6 deel van de kosten betalen. Er komt geen maximum budget meer in de CAO te staan. Overgangsafspraken worden met de OR gemaakt.
* Bij de vakbondscontributie worden de administratieve afspraken beter afgestemd.

* Vakantie: de medewerker moet in ieder geval elk jaar drie weken vakantie nemen waarvan twee weken aaneengesloten.

Werkgroepen:
Er zal een werkgroep aan het werk gaan om de pensioenregeling te onderzoeken en welke aanpassingen er nodig zijn in verband met gewijzigde wetgeving. Naast deze werkgroep zal er een werkgroep actief zijn die een analyse maakt van het sociaal plan mede in relatie tot gewijzigde wetgeving. Voorstellen uit die werkgroepen worden medio september/oktober verwacht.
Bij de vorige info heeft u het onderhandelingsresultaat ontvangen van de Algemene Banken CAO. Dus u weet wat daar is afgesproken. Nu krijgt u de keuze om aan te geven hoe nu verder.

U kunt instemmen met de afspraken vanuit de Algemene Banken CAO en dan kan ik verder onderhandelen op de overige onderwerpen. Ik maak ook nog onderscheid in het feit dat u wel kunt instemmen met loon maar bijvoorbeeld niet met pensioen of wel met pensioen maar niet met loon.

U kunt in het geheel niet instemmen en dan ga ik in september 2005 met u overleggen welke acties wij gaan doen om uw werkgever duidelijk te maken dat het anders moet. Niet instemmen betekent actiebereid te zijn.

U moet uw keuze aan mij duidelijk maken voor 7 september 2005.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg, e.langeweg@cnvdibo.nl of telnr. 023 56 51 052