Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


15 juli 2005


Aalten - gewonden bij aanrijdingen


Een 11-jarige jongen uit Aalten is donderdagmiddag omstreeks 12.15 uur op de Bredevoortsestraatweg gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 12-jarig plaatsgenootje. Beiden waren op de fiets en het meisje reed naast een vriendinnetje en haalde net iemand in. Hierbij kwam zij iets op het weggedeelte voor de jongen, die uit tegenovergestelde richting naderde. Hij is met een beenwond naar het ziekenhuis vervoerd en daar behandeld.


Zo'n 4 ½ uur later vond er weer een aanrijding op de Bredevoortsestraatweg plaats. Dit gebeurde rond 16.40 uur toen een 39-jarige vrouw uit Bredevoort op haar bromfiets in de fietstunnel tegen een invalidenwagen botste. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een gebroken sleutelbeen en een bloedende hoofdwond te hebben opgelopen. Deze laatste verwonding liep ze op omdat ze de kinband van haar helm niet goed vast had en de helm bij de aanrijding losschoot. De 12-jarige bestuurder van de invalidenwagen liep geen letsel op, maar was wel behoorlijk geschrokken.


Geesteren - bromfietser gewond bij aanrijding


Een 45-jarige bromfietser uit Borculo is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oude Diepenheimseweg. De aanrijding gebeurde omstreeks 19.50 uur toen de man tegen de auto van een38-jarige plaatsgenoot botste die rechtsaf de Dennendijk opreed en voorrang had. De bromfietser is overgebracht naar het ziekenhuis en hier werd een bloedproef genomen omdat er vermoedelijk alcohol in het spel was. De man liep trouwens diverse kneuzingen en schaafwonden op.


Beek - mountainbiker gewond bij ongeval


Hij was bijna terug van z'n fietsrondje toen een 41-jarige man uit Lichtenvoorde met z'n mountainbike op de Oude Eltenseweg onderuit ging. Hij kwam zo ongelukkig terecht, dat hij ondanks zijn helm bewusteloos raakte. Hij had diverse verwondingen aan zijn gezicht opgelopen en is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Heelweg- hennepkwekerij na brand ontdekt


Tijdens de ontploffing/brand in een loods aan de Generaalsweg waarbij een vader en zijn zoon donderdagmiddag gewond raakten roken aanwezige agenten een sterke wietlucht. Nadat de zorg voor de slachtoffers was verleend en de brand geblust was werd een nader onderzoek ingesteld. In één van de loodsen werd een hennepkwekerij met zo'n 2000 planten aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld en aangezien de situatie bouwkundig m.b.t elektrische stroom dermate onveilig was, is besloten in overleg met de gemeente om de zaak af te sluiten. In een tot woonruimte omgebouwd gedeelte van de loods werd ook nog een vuurwapen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Winterswijk - aangehouden na muziekoverlast


Als je denkt dat je je geluidsapparatuur midden in de nacht op een volume van 100 decibel kunt laten spelen moet je echt in een hutje op de hei gaan wonen. Zelfs dan zullen de dieren je dat niet in dank afnemen. Een 38-jarige Winterswijker is dan ook vannacht aangehouden nadat er over zijn gedrag meerdere klachten bij de politie binnen kwamen. De eerste meldingen kwamen rond 03.50 uur en toen de bewoner niet reageerde op aanbellen en kloppen door agenten werd er een last tot binnentreden opgehaald. Toen men hiermee tot actie wilde overgaan koos de bewoner eieren voor zijn geld en is hij aangehouden en is alle geluidsapparatuur in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.


Eiberen, Groenlo, Neede - visserijcontrole


Donderdagavond hebben politie, jachtopzichters en leden van de plaatselijke visverenigingen een controle gehouden langs de viswateren in Berkelland. Er werden 49 vissers gecontroleerd en slechts twee maal moest men optreden omdat één visser met drie hengels viste en één had geen sportvisakte. De drie partijen zijn tevreden omdat het overgrote del van de vissers zich goed aan de geldende regels houdt.


Aalten - gaslek


Een verstopt riool en vervolgens een poging om dit te ontstoppen verliep donderdagmiddag aan de Haartseweg even anders dan gepland. In een eerste poging prikte men op een boomwortel en toen de "ontstopper" 10 cm naar links een poging deed stootte hij niet op de verstopping maar..... op de gasleiding. De gewaarschuwde brandweer heeft het gaslek provisorisch gerepareerd in afwachting van de komst van de specialisten.


Doetinchem- te hard, rijbewijs kwijt


En 21-jarige jongeman uit Groenlo heeft donderdagavond zijn rijbewijs kunnen inleveren. Hij reed omstreeks 18.40 uur met zijn auto over de A 18 met een snelheid van ruim 170 km per uur. De boete zal niet mis zijn en het openbaar Ministerie zal zich over wel/ niet teruggave van het rijbewijs buigen.


Braamt - duo verdacht van seksueel ontoelaatbaar gedrag


De politie heeft twee Doetinchemse tieners aangehouden die worden verdacht van ontoelaatbaar seksueel gedrag ten opzichte van een 13-jarig meisje. Een ander heeft zich afgelopen maandagmiddag voorgedaan bij de recreatieplas Stroombroek. Over het gebeurde worden inhoudelijk geen mededelingen gedaan.De twee zijn aangehouden en gisteren voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Die heeft de jongens onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Daarnaast krijgen zij een ontzegging van een jaar voor genoemde recreatieplas. Over de strafrechtelijke afdoening wordt nog overleg gepleegd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --