Gemeente Hengelo

Regenwater van het Hengelose stadhuis voortaan apart afgevoerd

Hengelo, 15 juli 2005

Gedeputeerde Jansen verricht starthandeling afkoppelproject

Regenwater van het Hengelose stadhuis voortaan apart afgevoerd.

Vanochtend heeft gedeputeerde Jansen van de provincie Overijssel in Hengelo het startsein gegeven voor de ingebruikname van een gescheiden afvoersysteem voor hemelwater.

Ook de Hengelose wethouders Nijhof en Kok waren aanwezig bij de starthandeling, die plaatsvond naast de hoofdingang van het stadhuis. Het regenwater dat op het Hengelose stadhuis valt, wordt voortaan niet meer op de riolering geloosd, maar komt middels ondergrondse aansluitingen terecht in de Hengelose bekenstructuur.

Het betreft hier volgens gedeputeerde Jansen een mooi voorbeeldproject. De gescheiden afvoer, die met deze afkoppeling tot stand is gebracht heeft enkele belangrijke voordelen.

Regenwater is relatief schoon water en het is lang niet altijd nodig dit water mee te nemen in het proces van waterzuivering zoals het rioolwater dat doorloopt. Bijkomend voordeel is dat het regenwater niet langer een beroep doet op de capaciteit van het riool. De kwaliteit van het water in de beken wordt door dit ontvlechten zeker niet slechter. Door een verminderde kans op vervuiling van de beken door overlopend rioolwater is zelfs op deze manier milieuwinst te behalen.

De bedoeling is om waar dat kan, in de toekomst op meer plaatsen in de stad het hemelwater te ontkoppelen van het riool.