Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 juli 2005

Vrouw geconfronteerd met schennispleger

DINTELOORD: De politie heeft melding gekregen van een schennispleger. De meldster was donderdag aan het einde van de middag haar hond aan het uitlaten op de Kreekweg toen er een auto langzaam naast haar kwam rijden. De vrouw dacht eerst dat het om een bekende ging, maar zag even later dat de man in de auto onzedige handelingen met zichzelf verrichtte.

Politie houdt dronken man aan na eenzijdig ongeluk

KRUISLAND: De politie kreeg in de nacht van vrijdag 15 juni een melding van een eenzijdig ongeval aan de Boonhil. Ter plaatse lag een personenauto ondersteboven in een sloot, terwijl de motor nog draaide. De 19-jarige bestuurder was naar eigen zeggen slechts in de berm beland toen hij met zijn auto over wat losse keien reed. Hij kwam vast te zitten en wilde te voet naar huis gaan om een sjofel te halen en zijn auto los te trekken. Een getuige greep echter in en besloot de politie te bellen. Toen deze ter plaatse kwam, hebben ze de bestuurder, woonachtig in Kruisland, meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hem een ademanalyse afgenomen. De uitkomst hiervan was 965 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De agenten vorderden zijn rijbewijs in, gaven hem een rijverbod voor 12 uur en een proces-verbaal. Daarna werd hij in vrijheid gesteld. De auto is in opdracht van de politie getakeld van de plaats van het ongeval.

Politie houdt dronken automobiliste aan na tip alerte getuige

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag werd de politie kort voor 14.30 uur gebeld door een verontruste man, die zag hoe een dronken automobiliste over de Antwerpsestraatweg zwalkte. Ze kwam op de verkeerde rijbaan, reed over de stoep en had inmiddels door de capriolen al een lekke voorband opgelopen, die haar er echter niet van weerhield door te rijden. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en hield enkele minuten later de 33-jarige vrouw aan. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van maar liefst 1050 ug/l naar voren. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 13 uur.

Politie houdt man aan in verband met bedreiging en vernieling

HUIJBERGEN: De politie heeft op donderdagmiddag 14 juli een 53-jarige man uit Putte aangehouden in verband met bedreiging en vernieling. De man had een zakelijk conflict met de eigenaar van een bedrijf in Huijbergen. De Puttenaar kwam verhaal halen en uitte hierbij bedreigingen. Daarnaast heeft hij eigendommen van de ander beschadigd. Deze deed bij de politie aangifte van bedreiging en vernieling. De politie kon de verdachte even later op het terrein van de aangever aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Inbrekers legen pinautomaat

HOEVEN: In de nacht van donderdag 14 juli op vrijdag 15 juli werd er ingebroken in de hal van een recreatiepark aan de Oude Antwerpsepostbaan. De daders braken de lichtkoepel in het dak van de hal open en traden zo binnen. Hier heeft men de pinautomaat met een koevoet open gebroken en heeft men de geldcassette geleegd. Vervolgens zijn de daders via dezelfde weg vertrokken. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en diefstal. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag werd er een diefstal gepleegd vanuit een woning aan de Onyxdijk. De bewoonster van het huis was woensdagmiddag in haar huis toen er op de achterdeur werd geklopt. De vrouw dacht dat het een bekende was en riep dat de deur open was. Er kwam een jonge vrouw binnen, een onbekende van de bewoonster. De vrouw voerde een gesprek met de bewoonster over alledaagse onderwerpen en vertrok vervolgens weer. De volgende dag bleek de portemonnee van de bewoonster verdwenen te zijn. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie houdt Roosendaler aan wegens zware mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag 14 juli drie verdachten aan in verband met de zware mishandeling van een jonge vrouw eerder die dag. De vrouw was gewond en buiten bewustzijn gevonden door een buurtbewoner van de Jan Vermeerlaan. De buurtbewoner alarmeerde de politie. Een getuige had de verdachten zien wegrijden in een personenauto en had de kenmerken en het kenteken van de auto onthouden. De politie kwam de auto al snel op het spoor en hield de drie inzittenden aan. Het gaat om een 21-jarige, een 29-jarige en een 17-jarige man, alle drie woonachtig in Roosendaal. Ze werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De vrouw was ondertussen vervoerd naar het Franciscus ziekenhuis met ademhalingsproblemen en verwondingen in het gelaat. De politie heeft van het slachtoffer een korte aangifte opgenomen waaruit bleek dat slecht één verdachte verantwoordelijk voor de mishandeling was. Het slachtoffer en de 21-jarige Roosendaler hadden ruzie gekregen, deze ruzie vindt zijn oorzaak in de relationele sfeer. De man had de vrouw hierbij meerdere keren geslagen en geschopt, ook had hij haar bij de keel gegrepen, waardoor zij geen adem meer kreeg. Het slachtoffer is hierdoor buiten bewustzijn geraakt. De verdachte is hierna weggegaan. De 29-jarige en de 17-jarige man zijn na verhoor en het opnemen van de aangifte van het slachtoffer vrijgelaten. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Manon Ostendorf