Provincie Limburg

Ondertekening convenant 'Op de Vos'

De Provincie Limburg, gemeente Echt-Susteren, gemeente Sittard-Geleen en Jeurissen Beheer B.V. (exploitant van hotel-café-restaurant Op de Vos) ondertekenen vrijdag 15 juli het convenant Op de Vos. Het convenant vormt de basis ter bevordering van een aantal ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, bedrijvigheid en natuur in de omgeving van hotel-café-restaurant Op de Vos te Nieuwstadt. Gedeputeerde Herman Vrehen: Een oplossing die het gemeentelijk belang dient, maar vooral ook het bedrijfsbelang en instandhouding van de lokale werkgelegenheid.

In het convenant zijn de volgende afspraken vastgelegd. Ten gevolge van de bouw van twee tankstations op de parkeerplaats van het hotel zal ter plaatse 1000 m2 parkeerruimte verloren gaan. Ter compensatie hiervan is de oostelijke parkeerplaats van Op de Vos met 2000 m2 uitgebreid. De aanwezige eikenbomen, die in verband met de aanleg van deze uitbreiding zijn verwijderd, zijn aan de oostkant van de nieuwe parkeerplaats teruggeplaatst. De bestaande in- en uitrit van de oostelijke parkeerplaats op de provinciale weg (N295) mag tevens worden gebruikt als in- en uitrit voor de twee tankstations. De bouw van de twee onbemande tankstations zullen vóór 1 januari 2006 zijn afgerond.

Door het opheffen en verwijderen van de ten westen van de N295 gelegen parkeerplaats van Op de Vos wordt het oorspronkelijke landschap hersteld. De gemeente Echt-Susteren onderzoekt of de Stichting Landschapspark Susteren hieraan financieel kan bijdragen. Tevens komt er een correctie van de gemeentegrens tussen Echt-Susteren en Sittard-Geleen. De noordkant van de in aanleg zijnde provinciale weg N297n vormt de nieuwe gemeentegrens. Gedeputeerde Herman Vrehen is tevreden dat er met deze positieve oplossing een punt gezet kan worden achter een lange, slepende discussie.

15-7-2005 13:29