Politie Zeeland


---


O-3949-2005 Vernieling auto, Noordwelle

In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 02.40 uur en 02.55 uur zijn er aan de Stoofweg in Noordwelle vernielingen gepleegd aan een personenauto.
Een 18-jarige automobilist uit Bochum (D) reed (met twee inzittenden) vanuit Renesse over de Stoofweg richting Serooskerke.
Bij Noordwelle werd hij ingehaald door een personenauto die voor hem stopte.
Uit de auto stapten drie onbekende mannen die begonnen te schreeuwen en tegen de auto van de Duitse man begonnen te slaan.
De Duitse man reed hierop weg. Later zag hij deukschade aan zijn auto. Het totale schadebedrag is nog onbekend evenals de aanleiding voor de vernieling.


O-3950-2005 Eenzijdig ongeval, Wemeldinge

Vrijdagmiddag rond 12.45 uur vond er op de Boulevard in Wemeldinge een eenzijdig ongeval plaats.
Een 45-jarige automobiliste uit Bourges (F) reed over de Boulevard komende uit de richting Bonzijweg.
Door onbekende oorzaak botste de vrouw tegen een verkeersremmer (bestaande uit betonnen elementen met daarop een paal).
De auto raakte aan de voor- en onderzijde beschadigd.


Z-3951-2005 Aanrijding in Sluis

Vrijdagmiddag rond 12.05 uur vond er op de kruising Sint Bavodijk, Mosseldijk in Sluis een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 61-jarige automobilist uit Bruhl (D) reed over de Sint Bavodijk komende uit de richting van de Provinciale weg.
Toen hij rechtsaf de Mosseldijk op wilde rijden nam hij de bocht te ruim waardoor hij in aanrijding kwam met de hem op de Mosseldijk tegemoetkomende 34-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis.
Er was alleen materiële schade.


W-3952-2005 Varen onder invloed

Vrijdagmiddag rond 16.20 uur is een 42-jarige man uit Vlissingen op het Veerse Meer (Veere) aangehouden wegens varen onder invloed.
De man is aangehouden door de K.L.P.D. en in Oostwatering door de (land)politie overgenomen.
Op het politiebureau bleek dat de man in ieder geval meer dan 5 maal teveel had gedronken. Omdat de blaasproef niet goed is voltooid werd bloed afgenomen om te bepalen hoeveel teveel de man precies had gedronken.
De man kreeg een proces-verbaal en een vaarverbod van 13 uur.


O-3953-2005 Op de fiets over de snelweg

Vrijdagmiddag rond 15.45 uur kreeg de politie de melding dat er op de zuidbaan van de Rijksweg A58 bij Kapelle een fietser over de vluchtstrook reed.
Kort na de melding is de 41-jarige fietser uit Polen door de politie van de snelweg gehaald.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,4 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.