Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Dubbel optreden Formule 1-bolides tijdens Zolder Super Prix

Zolder (B), 6 juli 2005 - Een prachtige demo met Ferrari Formule 1-auto's, waaronder zowel zeer recente exemplaren als bolides van enkele decennia oud, en een race van de EuroBOSS Formule 1-serie. Dat is het hoofdprogramma van de Zolder Super Prix, op 16 en 17 juli op het circuit van Zolder in België. Daarnaast komt een aantal Nederlandse top-raceklassen in actie. Zolder ligt slechts 50 km onder Eindhoven en circa 55 kilometer vanaf Maastricht.

Een Ferrari Formule 1-bolide hoort niet in een museum thuis maar op het circuit. Met die gedachte heeft Ferrari het Ferrari Corse Clienti F1 opgericht. Dit klantenprogramma organiseert enkele Ferrari Formule 1-demo's per jaar. De bestuurders zijn veelal de trotse en te benijden eigenaren van de scharlaken bolides. Dit jaar staat de Zolder Super Prix op de kalender van het tot de verbeelding sprekende demoprogramma. Er worden circa negen Ferrari Formule 1's verwacht, waaronder de Ferrari F2003 (ex-Rubens Barrichello), de F2001 en F399 (beide ex-Michael Schumacher), de 412 T1 uit 1994 (ex-Jean Alesi), de F1-87/88 uit 1987 (ex-Gerhard Berger) en de 312T uit 1975 (ex-Clay Regazzoni). Zowel de F2003 als de F2001 en de 312T zijn auto's die het wereldkampioenschap F1 wonnen. De eerste twee uiteraard in handen van Michael Schumacher, de 312T met achter het stuur Niki Lauda.

Het EuroBOSS kampioenschap komt alweer voor de derde keer op rij tijdens de Zolder Super Prix in actie. Het veld bestaat uit Formule 1-bolides, aangevuld met auto's uit de Formule 3000, de Amerikaanse Indycars en de Japanse Formule Nippon. De ervaring van de afgelopen twee jaar leert dat de EuroBOSS voor veel spektakel zal zorgen!

Het programma telt verder races van vier Nederlandse topklassen: de ELF BRL (onderverdeeld in BRL-V6 en BRL Light), de Dutch Supercar Challenge, de Dunlop SportMaxx Clio Cup en de TOTAL Excellium Formule Ford. De ELF BRL is met namen als Jeroen Bleekemolen, Donny Crevels, Donald Molenaar, Jeroen Reijntjens en Sandor van Es zeer sterk bezet. De auto (925 kilo, 325 pk, achterwielaandrijving) zorgt voor snelle rondetijden. De Dutch Supercar Challenge is met afstand de grootste GT-klasse van Nederland, met aan de start auto's van het kaliber Marcos Mantis, Porsche 911 en Dodge Viper. Spektakel gegarandeerd! Dat laatste geldt ook voor de Dunlop SportMaxx Clio Cup, een merkencup met 30 identieke Renault Clio's. De TOTAL Excellium Formule Ford is de klasse waarin coureurs als Christijan Albers, Robert Doornbos en Jeroen Bleekemolen hun racecarrière begonnen.

De toegangsprijs voor het hele weekeinde bedraagt slechts 15 euro per persoon, inclusief toegang tot het rennerskwartier. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, mogen gratis naar binnen. De trainingen beginnen zaterdag om 9:00 uur, het raceprogramma gaat op zondag om 10:00 uur van start.

Voor nadere informatie: www.autosport.nl/zoldersuperprix.
---

Voor de redactie:
Voor nadere inlichtingen: Meindert van Buuren, promotor van de Zolder Super Prix, tel. 06 533 70 908.


---- --