Nachtelijke opening voor Harry Potter 6!


08.07.2005 / 12:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Waterstones

Amsterdam, 8 juli 2005

PERSUITNODIGING

Speciale nachtelijke opening voor
onthulling en exclusieve verkoop van
allereerste Engelstalige exemplaren van het
zesde Harry Potter-boek

Waterstone's English Bookshop Amsterdam
Kalverstraat 152
1012 XE Amsterdam
Nederland

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli, om exact 1 uur 's nachts, zal J.K. Rowling's langverwachte zesde boek 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' in zijn oorspronkelijke Engelstalige versie verschijnen. Om de verwachte stormloop in goede banen te leiden, gaan de deuren van Waterstone's English Bookshop in Amsterdam om precies middernacht open zodat de talloze Harry-Potter-fans meteen hun exemplaar kunnen buitmaken.

De winkel zal helemaal worden omgetoverd in 'Harry Potter'sfeer en het personeel zal ook verkleed zijn. Voor de eerste 100 klanten ligt een verrassing klaar en bovendien zijn er speciale prijzen voor de klant die zich het mooist verkleed als Harry Potter.

Om 01.00 uur is de feestelijke onthulling van de allereerste exemplaren van het zesde Harry Potter-boek, waarna de ongeduldige fans dit langverwachte boek eindelijk zelf kunnen aanschaffen.

Naar verwachting zullen honderden gegadigden in de nachtelijke uurtjes in de rij staan. Bij de verschijning van de laatste Harry Potter in 2003 hebben zo'n 300 fans waaronder veel kinderen en hun ouders, zich voor de deur van Waterstone's English Bookshop in de rij aangesloten. Hoogst waarschijnlijk zal de toeloop nu nóg groter zijn, zeker als men uitgaat van de meer dan 500 reserveringen die reeds zijn binnengekomen.

Waterstone's gaat zaterdag 16 juli om 7 uur 's ochtends opnieuw open voor bezoekers die niet eerder konden komen. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten te doen. Voor degenen die verkleed komen als hun favoriete Hogwarts personage is er een wedstrijd waarbij een DVD van een van de drie Harry-Potter-films gewonnen kan worden. De prijsuitreiking hiervoor is om 15.00 uur.

Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij de onthulling van het eerste exemplaar van het zesde Harry Potter boek. Wij verzoeken u vriendelijk uw aanwezigheid te bevestigen per e-mail aan lintveld@gci.nl voor 13 juli 2005. Voor meer informatie kan u contact opnemen met GCI Holland Lidewij in't Veld (tel: +31 (0)20 676 8666 of lintveld@gci.nl).