TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-07-2005

Televisie
U2 LIVE!
Uitzending zaterdag 16 juli 2005
Nederland 2 - 23.50 uur

CONCERT U2 LIVE!

De wereldberoemde Ierse band U2 is deze week in ons land voor een drietal concerten in de Amterdam ArenA. De kaarten voor deze concerten waren binnen korte tijd uitverkocht en daaruit blijkt maar weer hoe populair de band ook in Nederland is.

Vanavond zendt de TROS een registratie uit van een live concert van U2, enkele jaren geleden opgenomen in Slane Castle, bij Dublin, waarin zij onder andere de bekende hits 'Elevation', 'Beautiful Day', 'Sunday Bloody Sunday', 'Desire', 'Pride' en 'One' voor 80.000 enthousiaste fans ten gehore brengen.

U2 is in 1978 ontstaan op initiatief van Larry Mullen (drummer) als een schoolbandje. Dit bandje gaat onder de naam 'Feedbanck' en bestaat verder uit Paul Hewson (Bono), Dave Evans (The Edge) en Adam Clayton. Onder de naam U2 tekent het viertal twee jaar later bij een platenmaatschappij en brengt hun eerste single '11 O'Clock Tick Tock' uit. De echte doorbraak komt pas met de single 'New Year's Day' van hun derde album. Na dit nummer is de band niet meer weg te denken uit de hitlijsten en is één van de belangrijkste namen geworden in de rockmuziek.