Ingezonden persbericht


Persbericht: maandag 11 juli 2005

Het Land van Ooit bereikt spectaculair hoogtepunt

De wereldberoemde Indianengroep uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika: de Totonaken treden vanaf 16 juli t/m 28 augustus dagelijks om 12.30 uur en 16.30 uur op in Het Land van Ooit. Deze rituele voorstelling bestaat uit 14 dansers, danseressen en tromspelers die een wervelende show geven, gebaseerd op de traditionele waarden uit de 15e eeuw.

Hoogtepunt is een Zonnedans op een 33 meter hoge paal door vijf van de dansers. De achterliggende gedachte van de Zonnedans is om de zon als stimulator voor natuur en milieu, haar gunsten af te dwingen. Daarom mag de dans ook niet met een lifeline gedaan worden. Alleen bij onweer en stortbuien zal de dans niet uitgevoerd worden, hoewel een verzoek aan de zon dan het hardst nodig is. Voor meer informatie zie www.ooit.nl

Aan de redactie:
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Edwin van Boggelen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 37 77 75 of persbericht@ooit.nl. Foto's zijn copyrightvrij te gebruiken, fotografe Manon Voermans.


---- --