Gemeente Coevorden

Historie van enige Drentse kasteel in oudste Drentse stad beschreven

Jaar van het kasteel
Museum Drenthe's Veste

Gemeente Coevorden geeft uniek boekje uit

Op 15 april opende Hare Majesteit Koningin Beatrix het 'Jaar van het kasteel' op Kasteel Nederhemert. In het kader van dit nationale Jaar van het Kasteel geeft de gemeente Coevorden een uniek boekje uit over Kasteel Coevorden, het enige Drentse kasteel in de oudste stad van Drenthe. Het boekje is samengesteld en geschreven door Gerrit Kleis.

boekje kasteel Op zaterdag 16 juli aanstaande presenteert de 'Bisschop van Utrecht' het eerste exemplaar van het unieke boekje 'Geschiedenis van het kasteel te Coevorden'. Dit boekje geeft een historisch overzicht van het Kasteel. De presentatie van het boekje begint om 15.00 uur en u bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in het Kasteel.

Na de presentatie van het boek is in Museum Drenthe's Veste op zaterdagmiddag de opening van een tentoonstelling over het Kasteel te Coevorden. Gastconservator van de tentoonstelling is Gerrit Kleis. Deze tentoonstelling loopt tot 1 september aanstaande.

In het teken van de nationale Open Monumentenweekend gaf de gemeente Coevorden in september 2004 het boekje `De vestingwerken van Coevorden' uit. In dezelfde stijl van deze uitgave verschijnt nu de `Geschiedenis van het kasteel te Coevorden'.

Jaar van het Kasteel
Dit jaar is uitgeroepen tot het 'Jaar van het Kasteel' om te zorgen dat er meer aandacht komt voor het behoud van de belangrijke samenhang tussen het kasteel of de buitenplaats en zijn cultuurhistorische omgeving, de kwetsbaarheid van kastelen, buitenplaatsen en historisch groen. Ook de vergroting van de kennis over kastelen, buitenplaatsen en hun geschiedenis en de stimulering van belangstelling voor de cultuurhistorische waarde van de Nederlandse kastelen en historische buitenplaatsen.