Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Na succesvolle, uitverkochte shows

EELS geeft begin oktober weer 3 concerten

Eind mei stond EELS 3x in Nederland. Shows die snel uitverkochten en waarop een extra concert op 10 juni volgde in Paradiso. Ook daarvoor waren snel geen kaarten meer verkrijgbaar. Tel daarbij op de positieve recensies: "Dollende EELS op weg naar status cultheld" in Utrechts Nieuwsblad of "Van dit concert moet zelfs droefsnoet E gelukkig worden" in Volkskrant en je moet wel constateren dat Nederland geen genoeg kan krijgen van EELS. Redenen genoeg dus om nog eens 3 concerten te doen. Dit keer begin oktober.

EELS, alias Mark Oliver Everett, laat zich gemakshalve ook wel 'E' noemen. EELS is dus eigenlijk maar één man, die bekend staat om zijn nogal zwaarmoedige karakter. Multi-instrumentalist en singer/songwriter Everett werd geboren in 1963 en begon al op jonge leeftijd muziek te maken (drums, piano, later gitaar). Al vanaf zijn jeugd krijg hij te maken met diverse tegenslagen, zijn vader overleed, hij werd gearresteerd en van school gestuurd. Zijn interesse voor muziek werd er niet minder om en hij begon eigen liedjes te schrijven. Enkele kleinschalige releases volgden voordat hij in 1996 met twee anderen de groep EELS vormde. Het debuutalbum Beautiful Freak (1996) werd een groot succes. Hierna volgde een moeilijke periode voor E, toen zowel zijn moeder als zijn zus kort na elkaar overleden. De invloed hiervan was goed terug te vinden op de cd's Elektro-Shock Blues (1998) en Daisies Of The Calexy (2000) die E's depressieve kant lieten horen. Daarna verschenen nog het album Souljacker en Shootanny. Eind april van dit jaar verscheen Blinking Lights And Other Relevations, een 33 nummers tellend dubbelalbum. Een CD waar Tom Waits en Peter Buck van R.E.M. aan meewerkten. Tijdens de concerten in oktober zal veel van dit nieuwe album afkomstig zijn.

Platomania: "Blinking Lights is door zijn emotionaliteit gecombineerd met muzikaliteit het mooiste EELS-album tot nu toe geworden."

Onstage: "Wonderschoon, duister, optimistisch. E heeft zijn ziel en zaligheid gestopt in Blinking Lights and Other Revelations. En dat is te horen."

EELS

ZO 02.10 Nijmegen - Stadsschouwburg (een co-productie met Doornroosje)

MA 03.10 Den Haag - World Forum Theatre (voorheen de PWA-zaal in het Nederlands Congres Centrum)

DI 04.10 Tilburg - 013

De voorverkoop voor deze concerten start zaterdag 16 juli, 10.00 uur bij Ticket Service Nederland. Let op: er zijn alleen zitplaatsen verkrijgbaar.

www.eelstheband.com


- EINDE PERSBERICHT -

----------
HET MONUMENTALE

Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC Utrecht

Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 4500 8427

evelyne@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl