Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Spectaculaire minimarathon tijdens Outdoor Gelderland

03/07/2005

De Steeg, 3 juli 2005
Op zaterdag 16 juli zal de Nederlandse vierspantop strijden om de overwinning in een spectaculaire minimarathon op de terreinen van Landgoed Middachten in De Steeg. Internationaal parcoursbouwer Joop Brink, zelf woonachtig in De Steeg, heeft een speciaal parcours ontworpen. Na de start in het prachtige stadion leggen de deelnemers een half indoor parcours af, waarna de tijd wordt gestopt. De deelnemers krijgen maximaal 2 minuten om het tweede onderdeel van het parcours te bereiken, bestaande uit een officiële van hout gebouwde marathonhindernis.
Bij de start van deze hindernis gaat de tijd weer lopen. De hindernis dient net als bij een normale marathon zo snel mogelijk te worden afgelegd. Bij de finish wordt de tijd weer gestopt en gaat de deelnemer naar de tweede hindernis.
Beide hindernissen zijn gelegen op de terreinen van de Culifair waardoor de bezoekers het spectaculair snelle werk van de menners van dichtbij kunnen volgen.
Nadat beide hindernissen zijn genomen komen de deelnemers terug in het stadion voor het tweede deel van het indoor parcours. Alle tijden en eventuele strafseconden worden bij elkaar geteld. De vierspanrijder met het minste aantal seconden is de winnaar van de eerste marathon van Outdoor Gelderland.

www.outdoorgelderland.nl