TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-07-2005

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 16 juli
Radio 2 - 16.00 uur

NEDERLANDS TALENT IN TROS MUZIEKCAFÉ

Na een stilte van 25 jaar rond de band Renée is nu de nieuwe single 'Copper Coloured Skies' verschenen. Renée had al enkele hits, waaronder 'Sweet Nothings', 'A Whole Lotta Shakin' Goin' On' en 'High Time He Went', en zaterdag laten zij horen dat ze weer helemaal terug zijn.

De vijf bandleden van Schlatman zijn al jarenlang bevriend. Hun eerste album is uit en werd geschreven door Hans Schlatman. In de studio van TROS MUZIEKCAFÉ zingen ze onder andere hun pas verschenen single 'Dagdromen'.

Stochelo Rosenberg komt, samen met Mozes Rosenberg en Sani van Mullem, drie stukken spelen van het nieuwe album. Er is tevens een songbook verschenen over Stochelo's speelstijl en de historie van de familie Rosenberg. Met presentator Hadassah de Boer een gesprek en vanzelfsprekend een optreden.

Friso, Konstantijn & Ronnie Ruysdael, oftewel De Sjonnies, kwamen eind vorig jaar met een dvd met daarop een historisch overzicht van tien jaar. Inmiddels hebben ze een nieuwe single uitgebracht en in 2006 gaan ze de theaters in met een nieuwe show. In TROS MUZIEKCAFÉ vertellen ze hier meer over.

TROS MUZIEKCAFÉ komt ook deze zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/