Ingezonden persbericht


Persbericht (embargo tot 16 juli, 18.00 uur)

Datum 13 juli 2005
Plaats Nieuw Bergen

Echtpaar Schreurs ontvangt gemeentelijke erepenning in Bergen

Zaterdag 16 juli ontvangt het echtpaar Schreurs uit Bergen de gemeentelijke erepenning.

In de bijlage staan de diverse verdiensten van het echtpaar Schreurs. Zij genieten tot op de dag van vandaag bij velen respect en waardering.

Volgens de "Verordening gemeentelijke onderscheiding", vastgesteld door de Raad op 14 januari 1997, kan de ere-penning worden toegekend aan personen die zich voor de gemeente of gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal, cultureel, economisch, wetenschappelijk en sportief gebied.

Onthulling kunstwerk
Burgemeester Klaverdijk reikt de ere-penning zaterdag 16 juli uit. Dit gebeurt tijdens de onthulling van het kunstwerk 'Uit betrokkenheid', dat het echtpaar Schreurs de Bergense gemeenschap aanbiedt. 'Uit betrokkenheid' staat op het Rembrandtplein in Nieuw Bergen en is gemaakt door de Bergense kunstenaar Clemens Driessen. Het echtpaar Schreurs biedt dit kunstwerk aan uit waardering voor de Bergense gemeenschap. De heer en mevrouw Schreurs vieren zaterdag 16 juli ook hun 50-jarig huwelijksjubileum.

De officiële onthulling van het kunstwerk en de uitreiking van de erepenning vindt zaterdag 16 juli vanaf 17.30 uur plaats op het Rembrandtplein in Nieuw Bergen. U bent van harte welkom.

-----------------------