Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Datum: 15 juli 2005

Exclusieve voorvertoning DVD 'Helm op, altijd!'
16 juli: eerste Scootermeeting op VEC Drachten

Geachte redactie,

Het VerkeersEducatieCentrum (VEC) Drachten organiseert op zaterdag 16 juli, van 11.00 - 16.00 uur, in samenwerking met het jubilerende Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân de eerste spectaculaire 'Scootermeeting'. Tijdens dit eendaagse evenement wordt het eerste exemplaar van de DVD 'Helm op. Altijd!' uitgereikt, met het pakkende verhaal van een jong Fries verkeersslachtoffer en een videoclip van het nummer 'Why' van de ster Marloes.

Door het organiseren van een scootermeeting met 'sprints' worden jongeren van 16-18 jaar geïnformeerd over verkeersveiligheid bij het gebruik van scooters. De 'happening' is openbaar en wordt digitaal geadverteerd op diverse websites. De entree bedraagt E 3,-, deelname aan de spintwedstrijd kost E 6,-. Via de speciale verkeersmarkt komen de jongeren in contact met allerlei belangrijke verkeersaspecten. Aan de markt nemen de volgende organisaties deel: . Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV): afleggen proef theorie-examen . Politie Fryslân: voorlichting en preventieve controle . 3VO: in het kader van de BOB-campagne
. Chauffeursvereniging: voorlichting over dode hoek en overige zaken . Scooterdealer: helmen, kleding, materialen, scooters e.d.

Uitreiking DVD
Voor jongeren die toe zijn aan of al gebruik maken van een scooter, heeft het ROF een confronterende DVD laten maken die op niet mis te verstane wijze duidelijk maakt dat het dragen van een bromfietshelm letterlijk van levensbelang is. De gratis DVD 'Helm op. Altijd!' bevat het pakkende verhaal van een verkeersslachtoffer en een videoclip van het nummer WHY van ster Marloes. Zaterdag om 11.00 uur zal ROF-medewerker Jan van der Zwaag het eerste exemplaar uitreiken aan hoofdpersoon Janneke Dijkstra en aan de heer Van Vliet, afdelingsbestuurder van de BOVAG.

Wedstrijdsprints
De spannende scootersprints vinden plaats tussen 12.00 en 15.00 uur. Hierbij worden de gangbare veiligheidsvoorschriften gehanteerd (helm, kleding, etc) en voordat de scooterrijders deelnemen aan de wedstrijd worden de voertuigen gecontroleerd. Persuitnodiging
U bent van harte welkom tijdens de uitreiking van de scooter-DVD om 11.00 uur. Hierna verzorgt het ROF een exclusieve voorvertoning van deze DVD voor de aanwezige pers. Vervolgens kunt u de verkeersmarkt en de sprints bezoeken.

Datum: 16 juli 2005
Aanvangstijd: 11.00 uur
Plaats: VerkeersEducatieCentrum Drachten, De Knobben 100 te Drachten. Om het VEC zaterdag te bereiken volgt u in verband met een omleiding de gele VEC borden.


---- --