Politie Zeeland


---


Z-3963-2005 Zwaargewonde bij ongeval IJzendijke

Bij een eenzijdig ongeval vrijdagmorgen rond 07.00 uur op de Isabelleweg in Ijzendijke is 57-jarige automobilist uit de gemeente Sluis zwaargewond geraakt.
De man was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gereden. Hij raakte beklemd in zijn voertuig en is door de brandweer bevrijd. De traumahelicopter heeft hem naar het ziekenhuis in Brugge vervoerd.


O-3964-2005 Rijden onder invloed

Op de Gorishoeksedijk in Scherpenisse is vrijdagavond om 21.15 uur een 47-jarige automobilist uit de gemeente Tholen aangehouden.
Hij had bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs is hem afgenomen en ook kreeg hij een proces verbaal omdat hij niet voldeed aan een bevel tot stoppen.


W-3965-2005 Ongeval Vlissingen

Op de Aagje Dekenstraat in Vlissingen vond vrijdagavond omstreeks 21.25 uur een ongeval plaats.
Een 20-jarige automobilist uit Vlissingen raakte bij het oversteken de bromfiets van een 18-jarige Vlissinger.
De bromfietser kwam hierdoor ten val. Ambulancepersoneel heeft hem verzorgd.


W-3966-2005 Diefstal uit auto

Uit een afgesloten personenauto die geparkeerd stond op de Brouwersdam in Scharendijke zijn vrijdagmiddag een fototoestel en toiletartikelen gestolen.
De waarde hiervan bedraagt een paar honderd euro.


W-3967-2005 Bromfietser krijgt schop en komt ten val

Op de Koudekerkseweg in Middelburg is zaterdag rond middernacht een 20-jarige Middelburger met zijn bromfiets gevallen.
De bromfietser werd ingehaald door een andere, onbekend gebleven bromfietser. Deze gaf hem een harde schop waardoor hij uit balans raakte en ten val kwam.
De man liep schaafwonden op en zijn bromfiets is beschadigd. De dader is doorgereden.


O-3968-2005 Aanrijding Brouwershaven

Op de Delingsdijk in Brouwershaven vond zaterdag omstreeks 00.50 uur een aanrijding plaats.
Een 26-jarige automobilist uit Burgh Haamstede had te laat in de gaten dat zijn voorganger, een 30-jarige automobilist uit Eindhoven, afremde en botste er tegenaan.
De voorzijde van zijn auto is zwaar beschadigd.


W-3969-2005 Aanhouding voor openbare dronkenschap

In de Walstraat in Vlissingen is afgelopen nacht rond 01.00 uur een 24 jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap.
De man was onder invloed van alcohol zich aan het uitkleden op straat en viel passanten lastig.
Hij is ingesloten.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.