Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 juli 2005


Apeldoorn- winkeldiefstal


Twee Apeldoornse meisjes zijn vrijdag in een winkel aan de Mariastraat aangehouden voor winkeldiefstal. Eén van hen werd dar betrap, maar haar vriendin bleek ook een tas met spulletje te hebben die van diefstal afkomstig waren. Het tweetal had onder meer enkele bikini's, strings en slippers gestolen. Na verhoor op het politiebureau zijn zij aan hun ouders overgedragen. Met de winkeliers wordt een regeling getroffen en de meisje worden doorgestuurd naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.


Apeldoorn - verkeersongeval op A1


Werd vrijdag omstreeks 16.30 uur een ernstige aanrijding op de A 1 ter hoogte van de afrit Hoenderloo gemeld. Er zouden meerdere vrachtwagens en auto's bij betrokken zijn en in ieder geval een beknelling. Alle hulpverleningsdiensten rukten met groot materiaal uit.
De snelweg was net voorbij de afslag Hoenderloo in de richting Apeldoorn/Deventer volledig geblokkeerd. Diverse getuigen hadden inmiddels eerste hulp verleend en aanwezige Marechaussees waren het verkeer aan het regelen.


Brandweer en ambulancepersoneel richtten zich op het bevrijden van de bestuurder van een vrachtwagencombinatie. De man zat in zijn cabine bekneld. Verder waren er slechts een paar licht gewonden (kneuzingen en schrammen). Personeel van de gealarmeerde traumaheli assisteerde bij het verder stabiliseren van de chauffeur, waarna hij per ambulance naar het Lukasziekenhuis werd vervoerd. (zijn verwondingen zijn bij mij niet bekend, maar hij verkeerde niet in levensgevaar)


Bij de aanrijding waren naast deze vrachtwagen nog een vrachtwagen en drie auto's betrokken. Deze tweede vrachtwagen was door de aanrijding op z'n kant terecht gekomen en de lading, montagemateriaal en gereedschap lag over de hele rijbaan verspreid.


Het verkeer werd komende uit de richting Amersfoort bij Barnveld al naar een omleidings-route verwezen. Reed men door dan moest men via de afrit Hoenderloo richting het centrum om hier een alternatieve route op te pikken. Er stond zo'n 10 km file, vanaf Deventer ongeveer 5.


De aanrijding werd behandeld door agenten van het KLPD met assistentie van personeel van de regio Noord- en Oost-Gelderland. Trieste constatering is, dat twee agenten van het KLPD die aanrijdend waren om assistentie te verlenen in Delden bij een ernstig ongeluk betrokken raakten en zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd zijn.


(De verdere informatie over beide ongevallen verloopt via het KLPD)


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --