Politie Groningen

Persberichten zaterdag 16 juli 2005

provincie Groningen, 16-07-2005 -

Groningen/Ten Post/Veendam: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op drie locaties snelheidscontroles gehouden.

Winsumerweg in Groningen: vrijdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1310, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Provincialeweg N360 in Ten Post: vrijdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 1670, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Rijksweg N33 in Veendam: vrijdagochtend- en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 1105, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Haren: grote verkeerscontrole op snelweg A28
De politie heeft vrijdagmiddag- en avond op de parkeerplaats Witte Molen bij Haren een grote verkeerscontrole gehouden. De controle werd samen met de douane, het KLPD, de Verkeers Inspectie Dienst en Rijkswaterstaat uitgevoerd. Er werden 250 blaasproeven afgenomen, waarbij drie automobilisten omgerekend met 0,5, 0,9 en 1,2 promille onder invloed reden. Daarnaast werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet tonen van een kenteken- of rijbewijs, geen leesbaar kenteken, overschrijding van de arbeidstijdenwet, rijden met versleten banden en het voeren van mislampen. De controle duurde vier uren.

Groningen: eigenaar betrapt inbreker bij auto-inbraak
Een 45-jarige man uit Groningen heeft vrijdagavond op de Dr. C. Hofstede de Grootkade een 38-jarige man zonder vaste woonplaats op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak. De man zag dat dakloze man aan het rommelen was bij zijn bedrijfsauto. De Stadjer zag vervolgens dat de autokraker zijn auto inmiddels geopend had en met cds er vandoor ging. De eigenaar zette de achtervolging in en kon de autokraker overmeesteren. Getuigen waarschuwden vervolgens de politie. De verdachte kon even later op heterdaad worden ingerekend. De politie trof bij de man een schaar en een schroevendraaier aan. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie houdt mannen en vrouwen aan
De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat een 23-jarige man uit Garsthuizen, een 24-jarige man uit Groningen, een 23-jarige vrouw uit Garsthuizen en een 23-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De Garsthuizener stak plotseling al schreeuwend de Oosterstraat over voor een naderende politieauto. De agenten moesten remmen om een aanrijding te voorkomen. De man werd vervolgens ingerekend. De 24-jarige Stadjer bemoeide zich vervolgens met de aanhouding, waarna ook de aangehouden Garsthuizener zich tegen zijn aanhouding verzette. De 23-jarige vrouw uit Garsthuizen begon ook te schreeuwen en gaf een politieagent een klap. Tenslotte liet de 23-jarige vrouw uit de stad zich gelden door een politieagent tegen de schenen te schoppen. Het viertal werd met assistentie van twee andere politieagenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Alle vier mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam/Delfzijl: rijden onder invloed
Op de Woldweg in Appingedam heeft de politie vrijdagnacht 48-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de Damster alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd na de ademanalysetest geconstateerd dat hij omgerekend 1 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte kreeg een rijverbod van vier uren opgelegd. Een 28-jarige man uit Delfzijl liep vrijdagnacht op de Koningin Julianalaan tegen de lamp. Een blaastest wees ook in dit geval uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Hij bleek omgerekend 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een rijverbod van zes uren opgelegd. Na verhoor mochten beide verdachten het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: ongeval met heggenschaar
Een 65-jarige man uit Musselkanaal is vrijdagavond bij een ongeval in de Marktstraat gewond geraakt. De Kanaalster was bezig met een heggenschaar en had zichzelf met het apparaat in de arm gesneden. De ongelukkige man liep hierdoor een slagaderlijke bloeding op. Kennissen van het slachtoffer verleenden eerste hulp. De man werd met de bloeding door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: man na mishandeling aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op het Prins Hendrikplein een 21-jarige man uit Veendam aangehouden voor mishandeling. Op het plein was een vechtpartij ontstaan tussen meerdere personen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, waren de gemoederen alweer enigszins bedaard. Een getuige wees even later de verdachte aan als degene die een 19-jarige man uit Veendam had geslagen. Het slachtoffer kwam door de klap ten val. Hij liep onder meer een bloedneus op. De 21-jarige Veendammer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De 19-jarige heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.