Politie Noord-Holland-Noord

Regioberichten van zaterdag 16 juli

Alkmaar 16-07-2005 - 14.00 uur

Gewond na aanrijding

Zwaag, vrijdag 15 juli 2005

Op de Dorpstraat, op het deel tussen de Kerkelaan en de Julianalaan, vond omstreeks 14.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De auto van de 25-jarige bestuurder uit Zwaag raakte daarbij total-loss. De man zelf moest zich met een hoofdwond in het ziekenhuis laten behandelen.

Hij hield niet voldoende rechts en kwam daardoor in aanrijding met een tegenligger. Dit voertuig werd bestuurd door een 35-jarige man uit Alkmaar. De voorzijde van diens auto raakte beschadigd.

Voetganger aangereden

Enkhuizen, vrijdag 15 juli 2005

Een 78-jarige man uit Enkhuizen werd omstreeks 17.15 uur op een zebrapad op de Meeuwenlaan door een bedrijfsauto aangereden. De 41-jarige automobilist zag de man, terwijl hij achteruit reed, over het hoofd. De voetganger kwam te vallen en klaagde over pijn in een arm en een knie. De schade bleef verder beperkt.

Politie houdt vechtersbaas aan

Schagen, zaterdag 16 juli 2005

Een half uur na middernacht hield de politie op de Loet een 19-jarige jongeman uit Schagen aan, die ervan wordt verdacht in een horecagelegenheid met pepperspray gespoten te hebben. De politie trof later buiten de flacon pepperspray aan. De verdachte verklaarde dat hij ruzie had en daarom met het goedje gespoten te hebben. Hij werd door de politie voor de nacht ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal.

Drankrijders

Den Helder, vrijdag 15 juli 2005

Al vroeg in de avond, rond 18.25 uur, bleek op de Havenweg bij een controle door de politie, dat een 21-jarige man uit de marinestad te diep in het alcoholische glas gekeken had. De verdachte reed op een snorfiets en viel op door zijn rijgedrag. Het ademanalyseapparaat stopte bij 525 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum toegestane is. Hij heeft inmiddels proces-verbaal gekregen.

Schagen, vrijdag 15 juli 2005

Omstreeks 19.00 uur hield de politie op de Boog een 78-jarige automobilist staande voor een alcoholcontrole. Hij bleek teveel alcoholhoudende drank gedronken te hebben: 495 ug/l, ruim twee maal de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, vrijdag 15 juli 2005

Op de Middenweg bleek omstreeks 23.30 uur een 28-jarige man uit Heerhugowaard teveel aan Bacchus te hebben geofferd. De man viel op door zijn rijgedrag. Ondanks de aanwezigheid van een politieauto kwam hij met piepende remmen tot stilstand en trok hij vervolgens zeer snel op. Op dat tijdstip waren veel mensen op de weg, zodat er gevaar voor omstanders aanwezig was. De ademtest wees uit dat hij 565 ug/l uit. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man krijgt voor alle overtredingen een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 16 juli 2005

Een 21-jarige fietser uit Oudorp liep omstreeks 03.15 uur op de Herenstraat tegen de lamp. De meter van het ademanalyseapparaat stopte bij 730 ug/l. De man startte zijn drankgebruik de vorige dag omstreeks 12.00 uur, maar voelde zich goed in staat zijn brommer te besturen. Hij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd. Er is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

Met drank op tegen lantaarnpaal

Den Helder, zaterdag 16 juli 2005

Omstreeks 08.00 uur reed een 25-jarige man uit Den Helder met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal en een boom aan. Zijn voertuig kwam vervolgens op zn rechterkant terecht op het fietspad van de Kievitstraat. De man bleek gedronken te hebben en kreeg, naast een proces-verbaal, een rijverbod voor de duur van drie uur.