Politie Drenthe

Zaterdagmiddag

Hoogeveen 16-07-2005

Politie waarschuwt voor gevaarlijke plek

HOOGEVEEN De politie waarschuwt, met name de jeugd, om vooral niet te gaan zwemmen in de plas bij Nijstad. In deze plas wordt zand gewonnen. De temperatuur van het water verschilt enorm, men kan daardoor eenvoudig bevangen worden door de kou. Ook zijn de oevers instabiel. Dit is een zeer gevaarlijke plek om te zwemmen. Het terrein is niet toegankelijk voor onbevoegden, maar met het mooie weer is kennelijk de verleiding voor sommigen toch te groot. De politie controleert en heeft vrijdagavond nog een groep jongeren weggestuurd. (05-160697)

Oudere vrouw bestolen
PESSE - De politie onderzoek een vermoedelijke insluiping. Bij een 78-jarige inwoonster aan de Dorpsstraat in Pesse zijn afgelopen donderdag geld en sierraden ontvreemd. Uit buurt onderzoek bleek dat op die dag een verdachte vrouw in Pesse rondgelopen had. Het signalement:

* Leeftijd ongeveer 35 jaar

* Zwarte dikke kleding (broek en trui)

* Spreekt gebrekkig Nederlands

* Donker haar tot op de schouders

* Getinte huidskleur

* Lengte 1.55 meter

De vrouw is bij enkele bejaardenwoningen achter het huis geweest. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk informatie hebben over deze zaak. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

Met alcohol op achter het stuur
VLEDDER De politie heeft een 45-jarige man uit Vianen een rijverbod van 12 uur opgelegd. De man was in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Vledderweg tegen een middengeleider opgereden. Zijn voertuig had veel schade, onder andere was een band van de velg, de spiegel kapot en lag er olie onder de auto. De man lag achter in zijn auto te slapen en werd door de politie gewekt. De man verklaarde dat hij met alcohol op achter het stuur had gezeten. De auto is afgesleept. De olie op de weg werd door de gemeente opgeruimd. (05-160732)

BEILEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een man van de A28 gehaald. De 28-jarige Utrechtenaar viel op omdat hij slingerde. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Uit de ademanalyse bleek ook dat de man te veel alcohol op had (590 µg/l, ongeveer 1,4 promille). De man had nog verschillende bekeuringen openstaan, deze kon hij direct afrekenen. De man kreeg daarnaast een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, ook kreeg hij een dagvaarding voor het rijden met alcohol op. (05-160639)

ASSEN Zaterdagmorgen tegen vijf uur heeft de politie een 21-jarige Assenaar gecontroleerd op alcoholgebruik toen hij over de Kerkstraat reed. De ademanalyse gaf een resultaat van 650 µg/l, ongeveer 1,5 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd (05160639)

GIETEN De politie zag zaterdagmorgen tegen drie uur een auto slingerend rijden over de N34. De 28-jarige bestuurder uit Winschoten had met 270 µg/l (0,6 promille) te veel drank op. De man kreeg een bekeuring. (05-160662)

Vernielers in de kraag gevat

ASSEN Vrijdagavond tegen twaalf uur zijn drie jongens betrapt op vernieling van een bestelbus. Door omstanders werd het drietal aangesproken. Een 17-jarige jongen uit Assen bekende de vernieling. Omdat hij minderjarig is zal een Landelijk Overdrachts Formulier worden opgemaakt en wordt een passend traject gevolgd. De twee anderen zijn overgedragen aan hun ouders. (05-160627)

Politie onderzoekt vernielingen
ERM De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van, totnogtoe, vijf autos. De autos zijn besmeurd met verf, zo werden scheldwoord op de autos gespoten ook werd bij een aantal autos de wieldoppen ondergespoten. De autos stonden geparkeerd op de Steenbakkersweg, tussen de camping en de skibaan. De plaats waar de autos stonden was erg donker. Het was redelijk druk deze avond in verband met het beachvolleybal. De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien hebben. U kunt de politie via 0900-8844 bereiken. (05-160650)

Rijden zonder bromfietscertificaat
ASSEN De politie heeft een 14-jarige jongen betrapt op het rijden op een bromfiets. De jongen viel op omdat hij geen helm droeg. De bromfiets was niet verzekerd. Bij controle bleek dat hij nog maar 14 was, en dus geen bromfietscertificaat kon hebben. (05-160562)

Politie controleert

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond gecontroleerd in het centrum van Hoogeveen. Daarbij werden verschillende overtredingen geconstateerd. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor bellen zonder handsfree set. Ook werd een bestuurder bekeurd omdat er geen voorrang werd verleend aan een overstekende voetganger op een oversteekplaats. Twee automobilisten parkeerden hun auto onjuist, namelijk op een plek voor vergunninghouders en op een invalidenparkeerplaats. (05-160573)

ASSEN Twee jongens van 15 en 16 jaar oud kregen vrijdagavond een bekeuring. Zij reden met een minibike op de openbare weg (Azieweg). Verder werd er vrijdagavond gesurveilleerd in het gebied Assen- Noord en Aa en Hunze. 17 personen kregen een bekeuring voor verschillende feiten zoals, parkeren op invalidenparkeerplaats, rijden zonder gordel, wildplassen, parkeren op trottoir, met auto rijden over fietspad (Peelo). (06-160596)

Politie houdt man aan
NIEUW DORDRECHT De politie heeft een 41-jarige man uit Emmen aangehouden. De man sloeg de ruit van de voordeur kapot bij zijn 37-jarige ex-vriendin die in Nieuw Dordrecht woont. De man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. (05-160616)

Onderzoek vechtpartij
EMMEN De politie is bezig met een onderzoek naar een vechtpartij die vrijdagnacht heeft plaats gehad in het centrum van Emmen voor een café aan de Hoofdstraat. Een 24-jarige man uit Emmen deed aangifte van bedreiging. De politie heeft een 23-jarige man en een 30-jarige vrouw aangehouden. De toedracht wordt onderzocht. (05-160649)

ANNEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ook een vechtpartij geweest op de Brink. In verband hiermee zijn twee mannen uit Litouwen van 20 jaar aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Annen en een 19-jarige plaatsgenoot moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De politie doet onderzoek (05-160661)

Fietser botst tegen deur auto
ASSEN Een 35-jarige Assenaar is vrijdagmiddag tegen een openstaand portier van een auto gebotst. De man had last van zijn ribben en is voor controle naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De fietser reed over de Groningerstraat in de richting van het centrum, hij reed daarbij niet op het fietspad, maar op de weg. Langs deze weg had een 56-jarige Groninger zijn auto geparkeerd. Op het moment dat de man zijn portier opent rijdt de fietser ertegenaan. (05-160436)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.