Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 16 juli

* INBREKERS AANGEHOUDEN DANKZIJ OPLETTENDE GETUIGE

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto-inbrekers aangehouden. Omstreeks drie uur meldde een getuige dat er een aantal jongeren aan het inbreken waren in een auto op de Klencke. Ter plaatse zagen de agenten twee jongens bij een opengebroken auto staan. Het tweetal ging er bij het zien van de agenten vandoor, maar kon na een achtervolging op het Fledermauspad worden aangehouden. De verdachten, twee 18-jarige Rotterdammers, zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel is vrijdagmiddag omstreeks twee uur gewond geraakt na een arbeidsongeval op de Wilhelminakade.
Het slachtoffer was samen met een aantal collega's bezig met het verwijderen van betonblokken. Dit gebeurde met een autolaadkraan waarbij de 25-jarige man het uiteinde van de kraan (stempel) vasthield. Door nog onbekende oorzaak schoot de stempel los en raakte het hoofd van het slachtoffer. Hij is met hoofd- en armletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De politie heeft ter plaatse een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld en de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.


* MAN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben vrijdagmiddag een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden na een bedreiging met een vuurwapen.
Omstreeks twee uur gingen politiemensen na een melding over een vechtpartij naar de Brederodestraat. Hier werden zij aangesproken door een 41-jarige Rotterdammer die vertelde tijdens een vechtpartij bedreigd te zijn met een vuurwapen. Tijdens een worsteling die daarop volgde, pakte de 41-jarige man het vuurwapen af, waarna de verdachte er vandoor ging.
Politiepersoneel stelde na de melding een onderzoek in en hield de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.


* DRIE RIJBEWIJZEN INGEVORDERD TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles gehouden op de Burgemeester Schallijlaan in Capelle aan den IJssel en de Driekamp en de N210 in Krimpen aan den IJssel. Tussen half negen en half drie moesten 484 bestuurders eem blaastest afleggen waarna tien mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De rijbewijzen van drie bestuurders zijn ingevorderd. Hoogst gemeten alcoholpromillage bedroeg 2.90 (1240 ug/l).