1e persbericht van zaterdag 16 juli 2005

Eindhoven 16-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden verdachte schopt agent in gezicht

Op het Stratumseind is zaterdag rond 1.15 uur een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding tegen geparkeerde politievoertuigen hebben getrapt. Toen de verdachte in de politieauto zat trapte hij tegen het portierraam. Toen een agent hem hierop aansprak trapte hij hem in het gezicht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist aangehouden na achtervolging

Op de Vestdijk is zaterdag rond 4.30 uur een 21-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden na een achtervolging. De man was kort voor zijn aanhouding betrokken bij een aanrijding op de kruising Vestdijk Ten Hagestraat. De verdachte reed vanaf de Vestdijk door rood en botste tegen de auto van een 27-jarige man uit Roermond die vanaf de Ten Hagestraat de kruising op reed. De man uit Valkenswaard is doorgereden na het ongeluk. Na een achtervolging kon de man op de Vestdijk in de kraag gegrepen worden. Hij bleek te hebben gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,30 gemeten. In zijn auto werd ook nog een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Man met gestolen bromfiets aangehouden

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is zaterdag rond 3.15 uur een 38-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man werd gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee toen hij met een defect achterlicht reed. Verder onderzoek wees uit dat de bromfiets in de nacht van 28 op 29 juni werd weggenomen vanaf het Stationsplein. De verdachte werd hierop overgedragen aan de politie en in de cel gezet.

Eindhoven: Man in regenpak aangehouden

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is zaterdag rond 3.25 uur een 34-jarige automobilist uit Sint Oedenrode aangehouden. De politie controleerde de man. Toen hij uit zijn auto stapte bleek hij een regenpak te dragen. In zijn auto trof de politie diverse tonnen, jerrycans en slangen aan. Ook lag in de auto gereedschap. Vanwege deze verdachte situatie is de man meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten aangehouden in verband met gestolen auto

Op de Stijpsestraat zijn vrijdag rond 21.15 uur twee Eindhovenaren van 16 en 17 jaar aangehouden. Een derde verdachte wist te ontkomen. De verdachten zouden kort voor hun aanhouding op de Ekkerstraat uit een gestolen auto zijn gestapt. Het betreffende voertuig werd tussen maandag 11 juli en woensdag 13 juli weggenomen vanaf de Graaf Adolfstraat. De twee verdachten zijn in de cel gezet. De politie stelt een onderzoek in naar de derde verdachte die vrijdagavond wist te vluchten.

Bergeijk / Eersel: Aanhouding na mishandeling

Op het politiebureau aan de Postelseweg in Eersel is vrijdag rond 15.40 uur een 26-jarige man uit Westerhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 49-jarige man uit Westerhoven in een horecagelegenheid aan het Hof in Bergeijk. Dit gebeurde donderdag tussen 1.00 en 3.00 uur. Het slachtoffer liep enkele kneuzingen en een hersenschudding op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Nuenen: Verdachte van vernieling ruit aangehouden

In zijn woning in Nuenen is zaterdag rond 00.10 uur een 46-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de ruit van de voordeur van de woning van zijn 46-jarige ex-vriendin in Nuenen. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.