2e persbericht van zaterdag 16 juli 2005

Eindhoven 16-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na steekpartij

In zijn woning in Woensel Zuid is zaterdag rond 3.20 uur een 27-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die nacht een 28-jarige Eindhovenaar op de Edisonstraat in zijn rug hebben gestoken na een onenigheid. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en mocht daarna naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na mishandeling

Na een onderzoek in de omgeving zijn zaterdag rond 4.00 uur op de Augustijnendreef vier inwoners uit Boxtel aangehouden. Drie van hen zijn 20 jaar en één van de verdachten is 21 jaar. Een vijfde verdachte zag kans om te ontsnappen. De mannen zouden kort voor hun aanhouding betrokken zijn geweest bij een vechtpartij waarbij een 21-jarige Eindhovenaar werd mishandeld. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. De vier verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de vijfde verdachte.

Eindhoven: Man twee keer aangehouden op één avond

Op het Stationsplein werd vrijdagavond rond 20.15 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd kort daarvoor door een 22-jarige man uit Asten betrapt toen hij zijn fiets aan het openbreken was. De eigenaar van de fiets waarschuwde meteen de politie die de man in de kraag greep. Na verhoor op het politiebureau werd de man verteld dat hij naar huis mocht. Hij begon echter een agent uit te schelden waarop hij weer werd aangehouden. Tegen de man wordt voor beide zaken een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling vriendin

In de woning van zijn 21-jarige vriendin in Woensel Noord is zaterdag rond 2.00 uur een 24-jarige man uit Wehl aangehouden. Hij zou zijn vriendin in haar woning mishandeld hebben. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf het Stationsplein is vrijdagavond tussen 20.30 en 21.45 uur een blauwe Renault Safrane met het kenteken 87-DV-ZK gestolen.

Eindhoven: Teveel gedronken

Op de Klerklaan is zaterdag rond 00.35 uur een 49-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met teveel drank op. Bij hem werd een alcoholpromillage van bijna 1,90 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man van geld en fiets beroofd

Op het Hemelrijken is zaterdag tussen 4.00 en 5.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar beroofd. De man fietste daar toen hij door twee jongens werd aangesproken. Ze wilden geld en sloegen het slachtoffer. Het slachtoffer werd gedwongen om zijn zakken leeg te maken. De daders zijn er vervolgens met ongeveer 20 euro en zijn fiets vandoor gegaan.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden

Op de Wethouder Ebbenlaan is zaterdag rond 4.10 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,45 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Audi A3 gestolen

Vanaf de Venstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Audi A3 met het kenteken 04-HL-RR gestolen.

Bakel: Dronken automobilist botst tegen geparkeerde auto

Op de Viltstraat is zaterdag rond 2.15 uur een 34-jarige automobilist uit Polen aangehouden. Getuigen zagen de man tegen een geparkeerde auto botsen en trokken hem uit zijn auto. De gewaarschuwde politie merkte dat de verdachte teveel gedronken had. Bij hem werd een promillage van bijna 1,65 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Twee dronken automobilisten aangehouden na aanrijding

Op de Nachtegaallaan is zaterdag rond 3.45 uur een 23-jarige automobilist uit Veldhoven de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,55 gemeten. Zijn rijbewijs moet hij inleveren. Een 24-jarige automobilist, eveneens uit Veldhoven en een vriend van de 23-jarige man, kwam bij het ongeval kijken. De politie rook dat de man alcohol had gedronken en controleerde hem. Bij hem werd een promillage van bijna 0,80 gemeten. Tegen beide automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Onder invloed

Op de Middelberg is zaterdag rond 3.30 uur een 26-jarige automobilist uit Wintelre aangehouden. De politie zag de man slingerend en met hoge snelheid rijden over de Heerbaan. Toen hij rechtsaf de Dom opreed raakte hij een middengeleider. Uiteindelijk kon de man op de Middelberg aangehouden worden. Zijn auto had een lekke band. Bij hem werd een alcoholpromillage van 2,20 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Vrouw lastig gevallen

Op de Heerbaan is vrijdag rond 17.30 uur een 26-jarige vrouw uit Veldhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw was in de bossen aan de Heerbaan haar hond aan het uitlaten toen ze door de man werd aangesproken. De man liet zijn geslachtsdeel zien en probeerde de vrouw vast te pakken. De vrouw begon te gillen en verzette zich waardoor ze los wist te komen. De man is toen weggerend.