Skatebond Nederland


Persbericht Skate Bond Nederland


----------
Arjan Smit ook in Axel de sterkste

En weer een zege voor Arjan Smit. De in blakende vorm verkerende Nijvener won zaterdag in het Zeeuwse Axel de tiende etappe van de landelijke Univé-competitie. Hij was in een kopgroep negen anderen te snel af. De Belg Jimmy Pierloot kwam als tweede over de streep, Ingmar Berga uit Hoogeveen als derde.

De vluchtgroep van tien vormde zich met nog twintig minuten te gaan, nadat een paar andere schermutselingen op niets waren uitgelopen. De voorsprong op het peloton liep op tot 40 seconden. In de laatste ronde van 1400 meter probeerde Geert Plender uit Kamperveen nog te demarreren. Hij werd weer achterhaald en finishte als zevende. De kopgroep bestond verder uit de Staphorsters Karlo Timmerman (4e) en Klaas Slager (5e), de Belgen Stijn Van Hove (6e) en Sander Armée (8e), Sjoerd Huisman uit Andijk (9e) en de Australiër Michael Byrne (10e). De wedstrijd was een gezamenlijke A- en B-race. Eerste B-rijder op de 13e plaats was Klaas de Weerd uit Staphorst. De tweede B-rijder Gerwin Smit uit Staphorst werd 17e. Ook de dames, C-rijders en veteranen reden een gezamenlijke wedstrijd. Hieruit kwam de Belgische Hilde Goovaerts als eerste tevoorschijn, gevolgd door haar landgenote Jelena Peeters. Veteraan Henk Lankhof uit Aalten pakte de derde plaats. Er was een kopgroep van vijf. Vierde van die groep werd plaatselijk favoriet André van Espen, vijfde Kees Cijsouw uit Groede.

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl


----------
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skate Bond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skate Bond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.


----------
Over de Skate Bond Nederland (SBN)

De Skate Bond Nederland is in 2004 tot stand gekomen na een fusie van de de Nederlandse Rolschaatsbond, Skeelerbond Nederland en de Nederlandse Bandy Federatie. De skategerelateerde sporten die onder de hoede van de SBN vallen zijn aggressive, bandy, downhill, inlinehockey, kunstrijden, recreatie, rolhockey en speed. In korte tijd groeide het ledenaantal van de afzonderlijke bonden van 2.500 tot nu 12.500, georganiseerd in bijna 100 verenigingen. De SBN wil ten behoeve van een verantwoorde sportdeelname van zoveel mogelijk inwoners in Nederland leiding geven aan de beoefening van de skatesport in al haar verschijningsvormen. De SBN is door het Ministerie van VWS en NOC*NSF erkend als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland en is aangesloten bij de Wereldbonden FIRS (Rollersports), FIB (Bandy) en de Europese bond CERS. Univé Verzekeringen is hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl