Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Marathon beïnvloedt klassement op WK mennen pony's

16/07/2005

Catton Hall, 16 juli 2005
De marathon heeft vandaag het individuele klassement behoorlijk beïnvloed tijdens het WK combined pony's in Catton Hall. Tweespanrijder Ewoud Boom (Nijkerk) vond zijn Waterloo in hindernis twee waar hij omkiepte. Enkelspanmenster Yvonne de Ruyter (Rotterdam) miste een doorgang in hindernis vier waardoor zij gediskwalificeerd werd. Beide menners raakten hierdoor de leiding in het individuele klassement kwijt. De overige menners bewezen echter hun kwaliteiten in de marathon. Het Nederlandse team is na twee onderdelen gestegen naar de prachtige tweede plaats in het landenklassement.

Aart van de Kamp senior won met zijn vierspan bonte Shetlanders zijn favoriete onderdeel, ondanks enige startproblemen in hindernis 1. Ook Van de Kamp junior ondervond wat problemen in de eerste hindernis doordat zijn pony's hem te sterk werden. Het span werd echter per hindernis beter waardoor junior op de derde plaats eindigde. Dirk van Beckhoven (Oisterwijk) moest in de marathon Ann-Christine Arvidsson voor zich dulden. De Zweedse nam in iedere hindernis net iets meer risico dan Van Beckhoven waardoor de 19-jarige menner genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Chef d'equipe Hans Ditzel blijft optimistisch na de vandaag behaalde resultaten: `We gingen voor zilver omdat we wisten dat het Duitse team te sterk voor ons zou zijn. Maar na de dressuur kregen we stiekem toch een beetje hoop op een gouden medaille. Als Ewoud niet was omgekiept en Yvonne niet was gediskwalificeerd, hadden we aan de leiding gestaan in de landenstrijd. Maar we staan nu op zilver en dit moeten we kunnen houden.'
Er is ook nog kans op een individuele medaille voor Nederland. Dirk van Beckhoven bezet met zijn Welsh Arabier Frits de derde plaats in het individuele enkelspanklassement met minder dan vijf punten verschil op de Amerikaanse Suzy Stafford, die op de eerste plaats staat. Ook Aart van de Kamp senior en Yvonne Houten zitten met hun 4e en 5e plaats dichtbij de top drie, waardoor er nog van alles kan gebeuren tijdens de afsluitende vaardigheidsproef, die zondag op het programma staat.
Bron: KNHS/CVT
Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2005/GBR/CATTONHALL/