Stad Utrecht, 13.40 uur

Utrecht 17-07-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Recalcitrante automobilist aangehouden

UTRECHT Op vrijdag 15 juli rond 11.30 uur heeft de politie een 32-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden op de Strosteeg. De agenten zagen de man rijden op de Springweg waar hij zich slecht gedroeg in het verkeer. Toen de agenten de man aanspraken op zijn gedrag, wilde de man niet meewerken en kreeg hij een bekeuring aangezegd. Daarop reed de man weg en werd vervolgens op de Strosteeg alsnog aangesproken. De man wilde zijn rijbewijs niet tonen en niet uit de auto komen. Hij probeerde de arm van een agent klem te zetten tussen zijn raampje waarop de agent aangaf pepperspray te zullen gebruiken als hij niet meewerkte. De man bleef zich verzetten, waarop hij pepperspray naar zich gespoten kreeg. De man werd vervolgens aangehouden, waarbij hij zich bleef verzetten. In de auto trof de politie een slagwapen aan. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Autogordelcontrole

DE MEERN Vrijdag 15 juli heeft de politie tussen 09.30 en 12.30 uur autogordelcontrole gehouden op de Meerndijk. Er zijn 168 voertuigen gecontroleerd, waarbij 29 mensen zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Gestolen bromfiets

UTRECHT Op 15 juli rond 14.30 uur heeft de politie op de Gangesdreef twee jongens van 16 en 17 uit Utrecht aangehouden. De bromfiets waarop zij reden bleek gestolen te zijn. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Man aangehouden met messen bij zich

UTRECHT Op 15 juli kreeg de politie rond 18.30 uur melding dat een man met messen rondliep op de St. Janshovenstraat. De man werd daar niet aangetroffen, maar kon een kwartier later op basis van het signalement dat de getuige gaf, aangehouden worden op de Biltstraat. De 37-jarige man met onbekende woonplaats had twee messen bij zich, ook bleek dat hij nog zes dagen gevangenisstraf uit moest zitten. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Jongen aangehouden

UTRECHT Op 15 juli rond 18.45 uur kreeg de politie melding dat er drie jongens met een plasmascherm over de Dantelaan liepen. Een getuige gaf aan dat de jongens mogelijk op de Johan Wagenaarkade ingebroken hadden. De getuige had de jongens achtervolgd, waarop zij wegrenden en het scherm achterlieten. Toen de inmiddels gearriveerde politie het scherm wilde pakken, troffen zij meerdere goederen aan die daar neergegooid waren, samen met een bromfiets. Op dat moment kwam er een 17-jarige jongen uit Utrecht aan die de bromfiets wilde pakken. Een getuige herkende hem als één van de jongens die goederen daar gedumpt hadden. Daarop heeft de politie hem aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Heling

UTRECHT Naar aanleiding van cameratoezicht kreeg de politie melding van een verkoop van een fiets op de Van Sijpesteijnkade, op zaterdagochtend rond 00.30 uur. De koper en verkoper van de fiets, twee Utrechters van 23 en 31 jaar, werden beide aangehouden waarbij zij de heling bekenden. Zij werden hiervoor bekeurd.

Fout in het verkeer

UTRECHT Zaterdagochtend 16 juli heeft de politie rond 09.45uur een 28-jarige Amsterdamse automobilist aangehouden die over de busbaan over de Moreelsepark reed. De man kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. De man bleek daarnaast een rijverbod te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden vanwege bedreiging

UTRECHT Op zaterdagavond rond 22.15 uur kreeg de politie melding binnen dat een man mensen met een mes bedreigde op een adres aan de Maanzaadstraat. Op aanwijzing van de aanwezigen heeft de politie ter plekke een 37-jarige man uit Almere aangehouden. De man had een mes in zijn hand en in een auto werd een tweede mes aangetroffen. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ruzie in verkeer

UTRECHT - Zaterdagavond vond een vechtpartij plaats op de Jutfaseweg. Twee Utrechtse fietsers van 16 en 18 jaar kregen ruzie in het verkeer met twee Utrechtse vrouwen van 27 en 37 jaar. Een 47-jarige Utrechtse bromfietser zag dit en mengde zich in de ruzie. Tussen de drie mannen zijn over en weer klappen uitgedeeld. De politie heeft de drie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding harddrugs

UTRECHT Zondagochtend rond 00.30 uur heeft de politie een 42-jarige Utrechtse man aangehouden. Via cameratoezicht op de Van Sijpesteijnkade leek het erop dat de man dealde in drugs. De politie controleerde de man, die vermoedelijk harddrugs bij zich had. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek en de man kreeg een bekeuring voor druggebruik.

Geweld bij aanhouding vechtpartij

UTRECHT - Na een vechtpartij aan de Oudegracht op zondagochtend heeft de politie rond 04.00 uur twee Utrechtse vechtersbazen aangehouden, van 29 en 30 jaar oud. Bij de aanhouding van de oudste van de twee heeft de politie geweld moeten gebruiken. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor de politie geweld moest gebruiken en moest dreigen met pepperspray. Beide mannen deden geen aangifte en zijn heengezonden.

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vier automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Bergstraat ging het om een 36-jarige Utrechter, die bijna een surveillanceauto van de politie aanreed, geen autogordel droeg en geen verlichting voerde. Deze man blies 390 ug/l, waarop hij een bekeuring en rijverbod van 3 uur kreeg.

Op de Cartesiusweg ging het om een 27-jarige automobilist uit Tilburg. Hij blies 330 ug/l en kreeg een bekeuring en rijverbod van 2 uur.

Op de Europalaan reed een 27-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg onder invloed. Hij blies op het politiebureau 440 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur.

Een 29-jarige Utrechter werd op de Burgemeester Norbruislaan aangehouden. Naast teveel alcohol op, had de man geen geldige verzekering. Voor beide is de man bekeurd. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van 3 uur (370 ug/l).