Ingezonden persbericht

ONFORTUINLIJK WEEKEND CHRIS VAN DER DRIFT OP NORISRING

NÜRNBERG, 17 JULI 2005 - In de zevende ronde om het Formule BMW ADAC Kampioenschap dit weekend op de Norisring kende Chris van der Drift weinig geluk. Op het slechts 2300 meter korte stratencircuit in het centrum van Nürnberg, kreeg de beste debutant van 2004 zijn wagen in de kwalificatie niet op het gewenste competitieve niveau. Ondanks een uitval in de tweede race op zondag, kon de Nederlandse Nieuw-Zeelander toch vier punten pakken door in een sterke race op zaterdag als zevende over de streep te komen. In het kampioenschap bezet Van der Drift nog immer de vierde plaats.

KWALIFICATIE
Op de korte maar lastige Norisring, kon Van der Drift op vrijdagnamiddag geen vuist maken in de twee twintig minuten durende kwalificatie sessies. Op de slechts 2300 meter lange baan plaatste Kiwi zich teleurstellend als 17e voor de eerste race op zaterdagmiddag en als 11e voor de afsluitende race op zondag.

CHRIS VAN DER DRIFT: "Ik heb absoluut geen idee waar ik het heb laten liggen. De auto voelde goed aan, ik heb zelf enorm hard gepushed en zelfs de rondetijden voelden competitief. Toch verloren we ergens onze snelheid. We gaan nu direct de data bestuderen om te zien waar we ons kunnen verbeteren voor de eerste race. Het zal in ieder geval 'Death or Glory' worden!

RACE 01 + 02
80.000 toeschouwers zijn op zaterdagmiddag getuige van een werkelijk fantastische race van Van der Drift, die genoodzaakt is om vanaf de 17e gridpositie de race aan te vangen. Al in de openingsronde weet Vandy al zes(!) rijders in te halen. Hoewel zijn wagen nog steeds een tekort heeft aan snelheid op de rechte stukken, scoort Van der Drift maximaal door na 22 hardbevochten ronden als zevende te worden afgevlagd.
De afsluitende race op zondagochtend verloopt minder voorspoedig. Zoals gebruikelijk kent Van der Drift wel weer een raketstart die hem enkele posities winst oplevert, maar in de tweede ronde vindt de inwoner van Zevenhuizen al zijn Waterloo wanneer hij van achteren getorpedeerd wordt door Martin Ragginger. Een teleurstelling voor Van der Drift, die juist met zijn team een aantal aanpassingen heeft gedaan aan zijn wagen, die voor zijn gevoel goed uitpakten.

CHRIS VAN DER DRIFT: "Een wisselend weekend. We weten nog steeds niet waarom ik in de kwalificatie niet de snelheid kreeg te pakken, maar in de races juist wel. Ik ben blij dat ik mijn vierde plaats in het kampioenschap heb weten te behouden door zaterdag een sterke race te rijden. Jammer dat ik zondag niet de kans kreeg me te bewijzen, want ik denk dat er nog een veel beter resultaat in had gezeten...”

UITSLAG RACE 01 NORISRING (ZATERDAG 16/07/2005)
01. Mika Mäki (FIN), AM-Holzer, 22 ronden
02. Natacha Gachnang (SUI), Josef Kaufmann Racing, + 00.985s
03. Joao Urbano (POR), ADAC Berlin-Brandenburg, + 01.214s
07. CHRIS VAN DER DRIFT (NED), TEAM ROSBERG, + 04.844s

UITSLAG RACE 02 NORISRING (ZONDAG 17/07/2005)
01. Nicolas Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, 22 ronden
02. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, + 00.432s
03. Mika Mäki (FIN), AM-Holzer, + 03.678s
DNF. CHRIS VAN DER DRIFT (NED), TEAM ROSBERG, + 21 RONDEN

Chris van der Drift's carrière wordt ondersteund door RACING POOL en BMW EKRIS. Bezoek www.chrisvanderdrift.nl voor een uitgebreider verslag van Chris van der Drift's raceweekenden en carrière.

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (TEL: +31 621 541 564, MAIL: jeroen@insightf1.com)

© 2005 All Rights Reserved - www.vandymotorsport.com