Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 17 juli

* CONTROLE OP HET WATER
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Zeehavenpolitie heeft zaterdagavond een controle gehouden op de Nieuwe Maas. Hierbij zijn 20 schippers gecontroleerd op onder andere alcoholgebruik. Tijdens de controle bleek geen van de schippers te veel alcohol genuttigd te hebben. Zeven schippers kregen een bekeuring voor het niet aan boord hebben van den deugdelijke brandblusser, het niet in het bezit hebben van een vaarbewijs, het niet gebruiken van de dodemansknop, geen registratie teken hebben, het veroorzaken van hinderlijke waterbewegingen en het teveel passagiers aan boord hebben.

* MAN MISHANDELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West trof, zaterdagmiddag rond kwart voor twee een 19-jarige Rotterdammer op de Doedesstraat aan, die mishandeld was. De man had fikse verwondingen aan zijn hoofd, schouder, handen en voeten. Het slachtoffer werd door personeel van de ambulancedienst overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche stelt een nader onderzoek in naar dit misdrijf.

* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West heeft zaterdagmorgen rond twaalf uur in een woning aan de Belgischestraat een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Naar aanleiding van een controle werd in de woning een 43-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. Daar de man zich niet kon legitimeren en hij vermoedelijk illegaal in Nederland verbleef, werd hij staande gehouden voor de Vreemdelingenwet. Toen de man enkele kledingstukken in wilde pakken voor het verblijf op het politiebureau, viel uit een plasticzak het vuurwapen en een zakje met verdovende middelen. Het vuurwapen en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten.