Gemeente Assen


College neemt besluit over ICO

Assen, 7 juli 2005

Het college van B&W stelt voor om een subsidierelatie aan te gaan met de stichting ICO. Het college vindt dat het ICO inmiddels voldoende duidelijkheid heeft geboden om een verantwoorde besluitvorming door de raad mogelijk te maken. De raadscommissie Sociale Infrastructuur praat tijdens een speciaal ingelaste vergadering op 18 juli over de vorming van de stichting.

Ook de andere deelnemende gemeenten Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo nemen in juli een besluit over het oprichten van de stichting ICO. Hiermee komt er duidelijkheid voor de medewerkers en klanten van het ICO.

Het oprichten van de stichting is een van de resultaten van de kerntakendiscussie. De bedoeling is dat hiermee de gemeenten meer greep krijgen op het aanbod van het ICO. Gemeenten sluiten individuele contracten af met het ICO waardoor het aanbod van het ICO in de toekomst beter aansluit bij de behoeften van de inwoners van de deelnemende gemeenten. Verder worden de bezuinigingsdoelstellingen op deze manier gerealiseerd en wordt de financiële situatie van het ICO beter beheersbaar.