Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bewonersoverleg over herinrichting deel Burgemeester Eliasstraat

Op maandag 18 juli 2005 kunnen omwonenden meepraten over de nieuwe inrichting van de Burgemeester Eliasstraat tussen de Burgemeester Van Tienhovengracht en de Burgemeester De Vlugtlaan. Het Dagelijks bestuur heeft de plannen vorige week vrijgegeven voor inspraak.

Het voorlopig ontwerp
Elders op deze pagina en als bijlage onderaan vindt u een kaartje met de nieuwe inrichting.
De meest in het oog springende wijzigingen zijn:
- vanwege de veiligheid van voetganger én fietsers krijgt het gebied een inrichting als 30 km zone, dat betekent een verhoogd kruisingsvlak bij de Van Tienhovengracht, een verhoogd oversteekplateau bij het fietspad Gerbrandypark en bij de Vlugtlaan komt een inritconstructie.
- de rijbaan wordt versmald van 10 naar 5,5 meter; aan beide zijden van de weg komen vier parkeervakken met elk vijf parkeerplaatsen.
- in de straat komen her en der grasstroken tussen de voetpaden en de rijweg; dit deel van de Eliasstraat ligt immers in een parkachtige omgeving en zo ontstaat een mooie groene allee.
- alle bovengrondse papier- en glasbakken verdwijnen en worden vervangen door ondergrondse papier- en glas containers.

Inloopoverleg op maandag 18 juli
U kunt persoonlijk te reageren op de voorstellen voor de herinrichting. Het stadsdeel houdt een inloopoverleg op maandag 18 juli tussen 17.00 en 18.00 uur in de ontvangstkamer op de begane grond van het Tuinstadhuis, Plein 40-45 nr. 1.
U krijgt daar een nadere toelichting op het voorgestelde ontwerp en u kunt uw wensen over de inrichting en de uitvoering bespreken met de betrokken projectleider van Stadsdeelwerken, Boy Busing.

Op een andere wijze reageren?
Dat kan ook. Reageer in ieder geval vóór 20 juli 2005 bij Boy Busing, Projectbureau Stadsdeelwerken:

- telefonisch via nummer 889 8773,

- schriftelijk aan stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, t.a.v. dhr. B. Busing, Plein '40-'45 nr. 1, 1064 SW Amsterdam, of
- per e-mail naar bbusing@geuzenveld.amsterdam.nl.

Uitvoering
De uitvoering van het groot onderhoud staat gepland voor dit najaar. Vóór de uitvoering van start gaat, krijgen omwonenden daarvan bericht via een bewonersbrief.

Foto's: het huidige aanzicht van de Burgemeester Eliasstraat ter hoogte van het Gerbrandypark, boven richting Burgmeester Van Tienhovengracht en onder richting Burgemeester De Vlugtlaan.

Contact:
Busing

Bijlage(n):
Voorlopig ontwerp Burgemeester Eliasstraat (juli 2005)