Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


informatieavond bouwplan Spaarnebuiten
Datum: 12/07/2005

Al enkele jaren overlegt Konder Wessels Amsterdam Projectontwikkeling bv met de gemeente over het woningbouwplan SpaarneBuiten. Het plan moet worden gerealiseerd op het bedrijfsterrein aan de Lageweg in Spaarndam. Op dit terrein zijn nu nog bedrijven als Volker Stevin Materieel bv en Van Hattum en Blankevoort BV gevestigd. Het plan dat is opgesteld voorziet in de bouw van 306 woningen, zowel appartementen als eengezinswoningen, al dan niet vrijstaand. De resultaten van het overleg tussen projectontwikkelaar en gemeente zijn in de afgelopen maanden onderwerp van gesprek geweest in de raadscommissies. De raadscommissie voor Ruimte en Bestuurszaken heeft zich kortgeleden op het standpunt gesteld dat het plan eerst moet worden voorgelegd aan de inwoners van Spaarndam en andere belangstellenden.
Op maandag 18 juli wordt het plan daarom gepresenteerd in het Dorpscentrum van Spaarndam, Ringweg 36. De avond begint om 19.30 uur. Het gaat hier om een presentatie van het plan. De avond maakt dus geen deel uit van de planologische procedure.
Uiteraard is het gemeentebestuur benieuwd naar de mening van haar inwoners over het plan. Zij krijgen dan ook op 18 juli alle gelegenheid die kenbaar te maken.
Op 30 augustus praat de raadscommissie verder over het plan.