Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aanAbram van Rijckevorselweg

Vanaf maandag 18 juli 2005 wordt er gewerkt aan de Abram van Rijckevorselweg tussen de IJsselmondselaan en de toegang tot metrostation Capelsebrug. Het asfalt van dit weggedeelte wordt grotendeels verwijderd en vervangen door een nieuwe toplaag. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer twee weken.

Eerst wordt de zuidelijke rijbaan richting Capelle aangepakt. Het verkeer vanaf Rotterdam moet dan rijden over de busbaan van de noordelijke rijbaan. Daarna volgt de noordelijke rijbaan richting Rotterdam, waarbij het verkeer ook over de busbaan wordt geleid.

Het verkeer op de Abram van Rijckevorselweg zal last hebben van de werkzaamheden, omdat er steeds slechts één rijstrook beschikbaar is.

Algeraweg

Tegelijk met de werkzaamheden aan de Abram van Rijckevorselweg vinden er ook enige onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Algeraweg. Het verkeer zal hiervan weinig last hebben.

Riviaduct

Vanaf maandag 18 juli 2005 wordt er ook gewerkt aan het Riviaduct. Op het Riviaduct wordt een gedeelte van de middenberm gesloopt om ruimte te maken voor een tweede strook naar links, vanaf Rivium richting Rotterdam. Daarnaast wordt voor het Riviaduct de links-af-strook verbreed door een gedeelte van de middenberm van de Rivium Boulevard van asfalt te voorzien.

Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikmaken van het Riviaduct, wellicht met enige hinder. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Nadat de dubbele links-af-strook is aangebracht, wordt de verkeersregelinstallatie bij het Riviaduct in gebruikgenomen.

Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, worden deze werkzaamheden in de vakantieperiode uitgevoerd. Als alles volgens planning verloopt dan zijn de werkzaamheden aan de Abram van Rijckevorselweg, Algeraweg en het Riviaduct op vrijdag 29 juli 2005 afgerond.