Politie Flevoland

Politie Flevoland in vlaggenparade Nijmeegse Vierdaagse

Lelystad 13-07-2005 - Voor het eerst sinds tien jaar neemt er weer een Nederlands politiekorps deel aan de vlaggenparade voorafgaand aan de Nijmeegse Vierdaagse. Politie Flevoland doet dit jaar samen met een groot aantal binnen- en buitenlandse groepen voor het eerst mee aan deze ceremonie. Tijdens deze parade presenteren de diverse nationale en internationale lopersgroepen zich aan het publiek. De vlaggenparade vindt plaats op maandagavond 18 juli a.s. in het Goffertstadion. Het is de officiële opening van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

Het Flevolandse korps begon vorig jaar met een groep van 35 lopers en 8 verzorgers, bestaande uit medewerkers van politie, brandweer en Staatsbosbeheer uit Flevoland. Dit jaar doen er 40 lopers mee en 10 verzorgers. De verzorgers zijn naast het blaren prikken verantwoordelijk voor de catering en verzorging van de lopers op de rustposten en hun verblijfplaats in Cuijck. Ook dit jaar delen de Flevolandse medewerkers weer appels uit aan de deelnemers van de Vierdaagse.

Fris en Fruitig

In overleg met de Raad van Hoofdcommissarissen zijn de kleurige shirts met teksten als Politie Flevoland, Fris en Fruitig en Die wandelschoen past ons allemaal, vervangen door shirts in de politiekleuren. Daarop komen wederom teksten die passen in het thema staan voor veiligheid. Overigens nemen de Flevolandse dienders in officieel ceremonieel tenue deel aan zowel de vlaggenparade als het defilé.

Tribune

De vlaggenparade begint omstreeks 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Bij de Vierdaagse-organisatie is slechts een beperkte hoeveelheid kaarten verkrijgbaar voor de tribune. De Vierdaagse zelf begint dinsdag 19 juli en wordt op vrijdag 22 juli afgerond. Als alles goed verloopt, keren de deelnemers zaterdag weer terug naar Flevoland.